Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká banka je nejlevnější?

Od: digggi23* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, chci si zřídit bankovní účet, která banka má nejlevnější poplatky?

Děkuji za odpověď Dáša ;)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Záleží jaké přesně máte požadavky na banku. Já jsem také chtěla účet bez poplatků, šla jsem k m-bance a byla spokojená, dokud mi chodila výplata na účet. Jakmile jsem začala dostávat část peněz hotově, zjistila jsem, že na účet u m-banky nejde vložit hotovost, pouze převést z jiného účtu. Tak mám teď účet ještě u Fio, u které se dá vložit hotovost na přepážce, má také nulové poplatky a internet.bankovnictví zadarmo.

vlazy*
hodnocení

3x

Poštovní spořitelnu bych příliš nedoporučoval. Měl jsem tam jejích účet zdarma, ale když zpoplatnili některé služby tak jsem ho zrušil.

MBank sice není špatná banka a mají mnoho základních bankovních služeb zdarma, ale nepracují s hotovosti (vklady, výběry). Výběry z bankomatů mají zdarma, ale pouze po splnění určité podmínky (útrata na platbách kartou 2000 Kč a více) kterou ne každý splní. Navíc ne vždy solídně jednají s klienty.

FIO je dobrá banka která má většinu základních bankovních služen zdarma a mohu ji doporučit. Na jejích pobočkách kterých sice neni mnoho je ale možnost zdarma pracovat s hotovosti (vklady, výběry).

V současné době nabízí GE Money Bank nějaký účet Genius Gratis kde by mělo být také mnoho bankovních služeb zdarma, ale s tím nemám žádné zkušenosti.

hodnocení

2x

M Banka a spokojenost...

cinematic*
hodnocení

2x

zdemour*
hodnocení

1x

Dobrý den, já doporučuji jednoznačně FIO, má mimo jiné i dost kamenných poboček, účet mám ji už rok a nezaplatil jsem na poplatcích ani jednu korunu (nevybírám z bankomatu, mám pobočku poblíž, výběr nad 1000 Kč je zdarma), používám platební kartu, základní MAESTRO je taky zdarma. Internetové bankovnictví taky výborné (porovnávám konkrétně s ČS)

tomasek*
hodnocení

0x

Já mám mBanku a jsem s ní spokojený. Veškeré transakce jsou zdarma. Dřív byly i 3 výběry měsíčně z bankomatu (jakéhokoli) zdarma, nedávno se to změnilo tak, že při placení kartou nad 2 000 Kč měsíčně, máte 1 výběr zdarma, nad 3 000 Kč 2 výběry a nad 4 000 Kč 3 výběry zdarma.

Elektronické bankovnictví funguje naprosto spolehlivě a je dost přehledné a intuitivní (což se o některých el. bankovnictví jiných bank často říct nedá).

hodnocení

0x

Jak už psali papírově je momentálně mBanka nejlevnější ale je třeba mít na účet přísun peněz, jen tak ho vložit nelze...

Na druhém místě je zmíněná FioBanka u níž jsou sice některé položky dražší ale kdo dostává peníze na ruku u mBanky nepochodí.

hodnocení

0x

A jak se vám líbí Poštovní banka? Volali mi, psali a slibovali účet bez poplatků. *nevi*

doplněno 16.07.12 11:09:

Děkuji, pomohli jste mi. ;)

zabu
hodnocení

0x

Už kvůli tomu názvu ani náhodou. Asi jsem zaujatej, ale cokoliv co má spojitost s poštou nechci. Pošta nefunguje, jak můžu věřit poštovní bance, a svěřit ji své peníze?

cocinkamichalka*

Jen to upřesním - poštovní banka neexistuje, existuje Poštovní spořitelna, a je to normální ČSOB. Své peníze tedy nesvěřujete poště, ale Československé obchodní bance. Výhoda je, že ten účet můžete na poště obsluhovat.

vsimavy

Je to jedna ze tří největších bank v ČR - takže nemůže zkrachovat (vlastně může, ale stát ji bude muset zachránit). Organizace banky je trochu složitější, než si představujete a vysvětlovat se mi to nechce. Více najdete na stránkách Poštovní spořitelny.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Vždy záleží na tom, jak se člověk ke svému účtu chová. Musíte si ujasnit, kolikrát chcete vybírat z bankomatu a z jakého, kolik podáte příkazů, jestli umíte zacházet s elektronickým bankovnictvím atd...

Já mám Online účet od Poštovní spořitelny. Pokud máte průměrný zůstatek nad 15 tis. Kč, neplatí se poplatky. Vše si ale musíte dělat sama přes elektronické bankovnictví.

buss
16.07.12 11:15
hodnocení

0x

FIO

lempl*
hodnocení

0x

Všechno co je zadarmo, stojí za ho*no! :)

tomasek*

Určitě bych to takhle nezevšeobecňoval. Účet od mBanky nebo Fio je myslím naprosto v pohodě - samozřejmě záleží, co používáte, nebo jaká máte očekávání. Ale když to srovnám třeba s účtem u České spořitelny (kde jsem měl účet předtím), tak mi přijde mBanka o dost lepší (a přehlednější) a nemusím platit poplatek za téměř cokoli - třeba platit poplatek za to, že mi (potažmo bance) na účet přijdou peníze, to je absurdita největší...

Jinak tu Poštovní spořitelnu doporučit nemůžu - má ji mamka a horší el. bankovnictví má už jen málo ostatních bank... Nepřehledné, nelogické, různá omezení... Může to být typem účtu, ale předpokládám, že to bude (u Poštovní spořitelny) většinou téměř to samé...

lempl*

No jo a byl jste už v kamenné pobočce? Pokud nebyl, nepotřeboval, tak congrats. Běžte někdy navštívit s nějakým dotazem, službou Mkiosek nebo pobočku třeba v Praze na Vinohradech.

jirbar*

I tahle rada je vlastně zadarmo

doplněno 17.07.12 10:54:

Blbě se to asi zařadilo. Patří k včera 19.17

hodnocení

0x

Jak již psali výše, záleží co od účtu budete požadovat. Proto mám 3 účty. mBank, FIO a Zuno. Zuno je vynikající na připisování úroků, které se nedaní /na rozdíl od jiných bank/ neboť se úročí denně. Proto Kalousek dostane kulový. mBank mám na internetové bankovnictví a chodí mi tam peníze. Když potřebuju vybrat, převedu je do FIO a mám 10 výběrů zdarma. Přebytky úročím v ZUNU.

jirbar*

Ale Kalousek dostane. Už na tom pracuje. On je sice blbej ale tolik zas ne.

jirik*
hodnocení

0x
A co Airbank? Maji i sikovne bankomaty s moznosti vkladu penez :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]