Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na Rodičovský příspěvek

Od: aneta89 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych od Vás poradit. Mám 16ti měsíčního syna, ted v červenci čekáme druhé. Zajímalo by mě, jaký mám nárok na pobírání mateřské dovolené nebo rodičovského příspěvku. Na syna jsem do teď brala 7600 kč, udala jsem si na 3 roky. Před první mateřskou jsem pracovala, ale zaměstnavatel semnou ukončil pracovní poměr. Manžel má živnostenský list a platí si sociální a zdravotní pojištění, ale neplatí si nemocenské pojištění. Ráda bych věděla, co se v této situaci dá dělat.

Děkuji za Vaši odpověď Šimková

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Teď už s tím nenaděláte nic. Až se vám dítě narodí, zrušíte pobírání rodičovského příspěvku na starší dítě a přihlásíte si ho na dítě mladší. To budete mít ve čtyřleté variantě bez možnosti výběru výše měsíční částky, tedy 7 600 Kč do 9. měsíce věku dítěte a poté 3 800 Kč do 4 let věku dítěte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]