Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet nemocenské

Od: pelner odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo jak mohu vypočítat nemocenskou?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Například - penize.cz/...

doplněno 14.07.12 12:03:

Nemocenská se vyplácí za 22. a následné dny nemoci (do 3. dne včetně se nevyplácí nic, do 21. dne včetně vyplácí zaměstnavatel náhradu mzdy), vyplácí se za kalendářní dny (nikoli jen za pracovní).

pelner
hodnocení

Děkuji, chtěl bych se však ještě zeptat, zda se nemocenská vyplácí za kyždý den tj. kalendářní nebo jen pracovní den?

pelner
hodnocení

Děkuji moc za informaci, chtěl bych se však ještě zetat, jelikož mi končí smlouva na konci srpna a zaměstnavatel mi ji pravděpodobně neprodlouží a já bych musel jít na nemocenskou ze zdravotních důvodů třeba poslední den v zaměstnání tj.31 srpna nedostával bych poté 21 dní nic až od 22 dne nemocenskou když b ymi již skončila ta smlouva?

Poté když bych po nějaké době ukončil nemocenskou jak by se mi počítala podpora? Počítala by se i z nemocenské nebo je to jinak?

Děkuji mockrát

mowla*

Je to tak - pokud bude váš zaměstnanecký poměr ukončen a např. následujícího dne nastoupíte ´na neschopenku´, nebude vám prvních 21 dnů vypláceno nic, až od 22. dne nemocenská.

Pro výpočet podpory se ale v tomto případě nepoužije výše nemocenské, ale tzv. "pravděpodobný výdělek" - tedy hypotetická výše vašeho platu vypočtená - jako byste nemocen nebyl.

doplněno 14.07.12 15:40:

Úplně přesně vám to řeknou na sociálce, ale je to zhruba tak,jak píšete...

pelner
hodnocení

Děkuji, dostanu tedy určitě podporu i kdybych marodil déle? Vypočítávána by byla poté z kterých měsíců co jsem oddělal? Duben, květen, červen? Nevíte náhdou jak by to bylo v mém případě?

Děkuji Vám

iz*

Práva a povinnosti uchazečů o zaměstnání (v dolní části stránky najdete informace o podpoře): portal.mpsv.cz/...

pelner
hodnocení

Děkuji moc za informace

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]