Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spokojenost v životě a vyrovnanost

Od: petr87879546 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych lehce poradit ohledně spokojenosti v životě, nejak se ztrácím ve své orientaci a podle mně bude potřeba v mém životě udělat mnoho změn abych mohl začít vést spokojenější život a hlavně být v něm vyrovnanější.

Vždy se najdě něco co člověka trápí, bez starostí to také nejde.Ovšem já sháním tu pravou cestu kudy správně jít, určité změny v mém životě pro lepší spokojenost a lepší život.

Je mi 20 let, bydlím u rodičů.První krok který bych chtěl provést je bydlet sám, ovšem bojím se kvůli dnešním nákladům,. bydlení drahé není ale pokud se neodstěhuju v mládí tak pak už těžko.Hodně času trávím pracovně a chci se naučit lépe spořit náklady, a začít šetřit, jde mi to ale kouše mně ta představa že bych mohl ušetřit více.

S rodičema vycházím poměrně dobře, ale každou chvíly mně něco vadí, jsou jiný a rozhodně si je nemohu brát jako vzor, jsem vděčný za výchovu ale vzorově si je brát rozhodně nechci.

Dále mně trochu trápí vztah a láska, jelikož momentálně mám pouze milenku, trávíme spolu celkem dost času ale vše nezávazné, je z jiného města a kolikrát jsem vpráci já a ona má volno, takže je to takové jednou jsi dole, nevidíte se a vše ostatní a podruhé je člověk nahoře, že se vidíte hodně.

Mrzí mně i to že když jsme vše plánovaly nezávazně, tak jí mám v hlavě.

Potřebuji poradit ohledně bydlení, zda se do toho mám vrhnout -bydlet sám nebo naopak zůstat u rodičů.

Pokud mi ještě poradíte, budu rád pokud mi vpíšete svůj názor na následující:..Mám pocit že je potřeba za mládím udělat tlustou čáru, prsotě v těchto letech které mám změnit to co jde, a pomalu se připravit na další etapu života kde bude více práce a více starostí, včetně bydlení...Měly jste to podobně?že jste chtěly za mládím udělat tlustou čáru?

Všeobecně jsem chtěl poradit co vše mohu změnit, sám se nedokážu naplno vymáčknout a ani nevím konkrétně co mně ještě vadí.

Jde mi spíše o změnu životního stylu a o rady.

Děkuji se vztahem to vidím že si brzy najdu vztah klasický, ovšem to bude zase problém časový, není lehké si naplánovat vše aby člověk stihl.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Milý Pteře,

Vy jste zase případ...Asi máte nyní takovou tu depku, co každý z nás občas dostane. Jste mladý, píšete, že Vám je 20 let. Proboha nedělejte za mládím tlustou čáru - mládí Vám ještě nekončí...

Přestaňte se hlavně tak podrobně analyzovat a přemýšlet nad nesmrtelností chrousta, užívejte si milenky, vydělávejte peníze, pokud máte potřebu, tak se odstěhujte od rodičů (rozhodně to bude větší finanční bomba, než čekáte..), a užívejte si dostatečně života. Choďtě s přáteli za zábavou, sportujte, věnujte se koníčkům, třeba někde potkáte tu svou pravou vyvolenou a nevymlouvejte se na nedostatek času, to můžete až v padesáti.

A hlavně co udělejte ze všeho nejdříve - ujasněte si priority ve svém životě. Hodnoty, podle kterých by jste chtěl žít, myslím, že teď přemýšlýte moc do předu a vlastně nevíte co chcete a co si se sebou počnete.

doplněno 14.07.12 12:19:

Petře, omlouvám se za překlep

iz*
hodnocení

0x

Dotazem oslovujete ženy, to byl záměr?

Mám dojem, že muži vnímají některé věci trochu jinak, než my, ale čekala bych, že v tomto případě by Vás zajímal spíše mužů.

Za sebe: Ve 20 ani ve 30 jsem si nijak stará nepřipadala, a pocit "chtít udělat tlustou čáru za mládím" jsem nikdy neměla. (Možná jste mínil za obdobím dospívání či puberty?)

lupita*

já spíš myslím, že tazatel neumí pravopis, než že by oslovoval ženy :) popravdě ale se v tom dotazu moc nevyznám, také mi není jasné, za čím chcete dělat tlustou čáru...pokud máte z "mládí" - já tedy myslím ve vašem případě spíše dospívání nějaké negativní vzpomínky či pocity, tak za těmi samizřejmě čáru udělat, nevracet se k nim a hledět do budoucna...jinak ve všem souhlasím s minstrel :)

lupita*

oprava:samozřejmě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]