Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz, jak se jmenuje taková ta porucha jak si stále s něčím musíte hrát? Třeba cvakat s propiskou, hrát si se sirkami, nebo prostě s čímkoliv co je po ruce. Taky k tomu patří klepání nohou či rukou. Děkuji
Jo tak to má můj spolužák co sedí ve škole vedle mě. To je hrůza večně rozmontovává propisky klepe nohou a tím i celou lavicí. To se pak nedá spát.
Jde o psychomotorický neklid (také se užívá termín nervosvalový nebo neuromotorický neklid).
Základní informace najdete např. zde:
Krátká citace: "Nesčetné projevy neklidného dítěte zná každý učitel. V lavici neposedí, vrtí se, houpe se na židli, klepe pomůckami do lavice, něco žmoulá, krčí rožky stránek, okusuje tužky, čmárá po obalech, zouvá si pod lavicí bačkory... Ruší svým neustálým pohybem ostatní děti i učitele. Většinou v těchto případech hovoříme pouze o "slabosti nervového systému” (SNS). Takové dítě např. není schopné udržet pozornost, dokončit započatou činnost, neustále odbíhá, požaduje neodkladné uspokojení svých přání, vykřikuje, dožaduje se vyvolání, když se hlásí."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.