Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále si s něčím musím hrát - porucha?

Od: kachnicka* odpovědí: 10 změna:

Mám dotaz, jak se jmenuje taková ta porucha jak si stále s něčím musíte hrát? Třeba cvakat s propiskou, hrát si se sirkami, nebo prostě s čímkoliv co je po ruce. Taky k tomu patří klepání nohou či rukou. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

4x

Může jít i o zlozvyk. Ten kdo pořád něco dělá s předměty v rukou, poklepává nohou atd. si to většinou ani neuvědomuje. Pokud ho na to upozorníte, přestane, ale za chvíli začne znovu. Neví o tom.

Samozřejmě to může být i projev nervozity, neklidu.

hodnocení

2x

Jo tak to má můj spolužák co sedí ve škole vedle mě. To je hrůza večně rozmontovává propisky klepe nohou a tím i celou lavicí. To se pak nedá spát.

cobrak*

Ve škole se nespí! :-D

Ale spí. *smich* Jenom lavice sou moc tvrdý.

buss

Tak tam nechoď a spi doma...

To by nešlo. A víc už tu nebudu komentovat aby nám to tu syslíci nezatrhli.

krkovicka*
To kdyby věděli páni rodiče!Jestli máte takového spolusediciho který neustále klepe do lavice,nenapadlo vás že se nudí a chce se s vámi bavit,zatímco vy spite?Měla jsem taky takového/kluka.Ten za jednu vyučovací hodinu dokázal rozmontovat,sežvejkat a složit hafo prupisek a když mu došly,bral moje a to i kruzitka,tužky,a já už nevím co... Doháněl mě k šílenství.

askmenow*
hodnocení

0x

To může být projev všeho možného. Nervozity, hyperaktivity aj. Nemusí jít o žádnou poruchu.

b
hodnocení

0x

Jde o psychomotorický neklid (také se užívá termín nervosvalový nebo neuromotorický neklid).

Základní informace najdete např. zde:

pppuk.cz/...

Krátká citace: "Nesčetné projevy neklidného dítěte zná každý učitel. V lavici neposedí, vrtí se, houpe se na židli, klepe pomůckami do lavice, něco žmoulá, krčí rožky stránek, okusuje tužky, čmárá po obalech, zouvá si pod lavicí bačkory... Ruší svým neustálým pohybem ostatní děti i učitele. Většinou v těchto případech hovoříme pouze o "slabosti nervového systému” (SNS). Takové dítě např. není schopné udržet pozornost, dokončit započatou činnost, neustále odbíhá, požaduje neodkladné uspokojení svých přání, vykřikuje, dožaduje se vyvolání, když se hlásí."

lupita*
hodnocení

0x

no, prostě jste nervózní, no

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]