Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alimenty, když žijeme pod jednou střechou?

Od: martinamaus* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Zajímalo by mě, zda je manžel povinnen platit výživné na mě a děti, když žijeme pod jednou střechou? Máme dům ve společném jmění manželů, takže ho vyhodit nemohu a čekám na majetkové vyrovnání. Na výživu ničím nepřispíval. Výživné mám stanovené od ledna 2011.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

Ano je povinnen platit výživné na Vás a Vaše děti, i když žijete pod jednou střechou a to ve výši kterou máte stanovenou od ledna 2011.:)

doplněno 13.07.12 19:17:

To Magdon : ta Arakainova odpověď patří k jiné otázce (rodiče ji vyhodili z domova a ona ještě studuje):)

uska*
hodnocení

0x

Odskočte i s rozsudkem na policii podat trestní oznámení. Ono se to už rozběhne samo a uvidíte, jak se penízky budou sypat.

arakain77*

No nevím,jestli jí dobře radíte.Můžou ji zřejmě i ,,vydědit".Pokud by na mne dítě podalo trestní oznámení za to,že jsem ho vyhodil z domu-ještě znát důvod proč je vyhozeno,tak to udělám.

Vaši odpověď nějak nechápu*sok*. Kdo koho (ji?) může vydědit? To oznámení by podávala manželka (předpokládám, že bývalá) na bývalého manžela, který neplatí soudem uznané alimenty. Proč by za to mělo dítě vydědt vlastní matku?

doplněno 13.07.12 19:10:

Rovněž o tom vyhazovu z domu (který nepřichází až do příslušného vyrovnání v úvahu) přemýšlí bývalka (matka dítěte), nikoliv ono dítě.

doplněno 13.07.12 19:11:

navíc nemá v úmyslu vyhazovat dítě, ale exmanžela *smich*.

martinamaus*
hodnocení

Já jsem na policii byla a když vyslýchali jeho, řekl, že mi na domácnocnost přispíval a teď je to slovo proti slovu... A co s tím teď? My jjsme pod jednou strechou žili, ale skutecne oddeleně.

uska*

martinamaus - nedejte se,znovu zajděte na policii a není to slovo proti slovu. Buď má váš ex manžel složenky a nebo doklad od vás, že alimenty platí. A nebo může ukázat výpis z účtu, že alimenty přeposílá vám. Pokud NIC takového nemá, tak má smůlu. Vypočítejte si kolik vám dluží, to předložte na policii a trvejte na svém. Jim se také nechce šťourat se v soukromí, ale musíte vydržet.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Je úplně jedno, že žijete pod jednou střechou. Důležité je, vedete-li společnou domácnost. To znamená, že společně přispíváte na výživu členů a chod celé domácnosti. Pokud ne, pak je manžel povinen alimenty platit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]