Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česnekem ke zdraví - recepty

Od: babka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, poradí mi někdo, jak zpracovat česnek pro léčebné účely? Vím, že se nakládá do alkoholu a pak užívá formou kapek, ale ztratila jsem recept. Přivítám i jiné tipy na zpracování. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

3x

Česneková tinktura
350 g očištěného česneku utři najemno a vlož do skleněné nádoby. Zalij 200 g čistého lihu. Nádobu pevně uzavři a na 10 dní ulož na tmavé a chladné místo. Nálev přeceď přes hustou látku a dobře vyždímej. Ponech uležet 2-3 dny. Potom pij po kapkách s mlékem podle tohoto rozpisu: 1. den k snídani 1 kapku, k obědu 2, k večeři 3. Druhý den k snídani 4 kapky, k obědu 5 a k večeři 6. Pak pokračuj stále výše až do pátého dne, kdy požiješ k večeři 16 kapek. Vždy však dodržuj dávku mléka, která nesmí převýšit 50 g. Šestý den si k snídani dopřej 15 kapek, k obědu 14 a k večeři 13. Sedmý den k snídani 12, k obědu 11 a k večeři 10. Pak dávky snižuj až do desátého dne, kdy k večeři vezmeš jen 1 kapku. Jedenáctý den požij k snídani 15 kapek, k obědu a k večeři po 25 kapkách. Dvanáctý den se bere k snídani, obědu i k večeři po 25 kapkách.
Dodržujte dávkování, tuto léčbu opakujte jednou za pět let.
Účinky: zbavuje tuků, hlavně vnitřních a žilních, zahání srdeční choroby a snižuje krevní tlak, předchází bolestem hlavy a čistí zrak. Nesmí jej používat lidé s nízkým krevním tlakem a s nemocnými ledvinami.

jitrnizeme.cz/...

lidka*

Mám jenom krátký dotaz - myslíte si, že tato léčebná kůra je vhodná i z čínského česneku? Dneska už jiný česnek v krámě neseženete. Někde jsem četla, že nemá takové léčebné účinky jako náš český. Z vlastní praxe vím, že ani kvalitou pro kuchyň není to to pravé *sok*

mato*
hodnocení

1x

hodnocení

1x

Jenom bych doplnil, ze cesnek snizuje tlak. Je dobre mit tedy nejakou protivahu na opetovne zvyseni. Osobne preferuji pivo, ale slivovicka taky nemusi byt spatna. O lecebnych vlastnostech slivovice netreba se zminovat, takze ve vysledku jite a pijete zdrave dvakrat. Doporucil bych davkovani jeden panak na jeden strouzek cesneku *pivo*

divokepaze*
hodnocení

0x

Tohle je trochu off topic: Já jím normální syrový česnek (jeden stroužek za 1-2 dny) a zapíjím ho mlékem, aby mi nebylo špatně. To je doufám taky zdravé, ne? =)

martina30*
hodnocení

0x

Když jsem nemocná nebo mám chutě*smich*tak moc ráda veku namazanou medem a nakrájený česnek a mocinky dobré a léčivé.*kafe*

8976*
hodnocení

0x

česnek v jakémkoli stavu - pouze pozor na jeho záludnost při průchodu zažívacím traktem kdy se při průchodu tlustým střevem přílepí na jeho stěny a ulpívá v jeho záhybech/ klky / a leptá vnitřní povrch střeva což může vést u starších osob k perforaci střev a pokud nejste prezident máte to spočítané...takže vždy utřený - je lehce stravitelnější...hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]