Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystáme se letos poprvé na dovolenou do Bulharska oblast Primorsko penzion Jalp. Jedeme na osm dní a chtěl bych se zeptat, kolik si přibližně vzít sebou peněz? Nemáme plnou ani polopenzi a jsme dva dospělí a dvě děti. A jsou v místě nějaké obchody a restaurace za přijatelné ceny?
Díky za odpověď.
Dobrý den, Primorsko je moc pěkné. Byla jsem na 15 dní v penzionu U rybáře a byla to má nejhezčí dovolená. I ten Jalp znám, ale jen zvenku.
Měla jsem polopenzi zajištěnou, takže jsem potřebovala jen málo peněz - spíš na dárky, nějaké ovoce a limonády.
Ceny jsou podobné jako u nás, mnohdy i levnější. Byla jsem tam ale na přelomu srpna a září, tak už byly asi posezónní ceny. Vedle mě bydleli manželé, kteří to měli bez jídla a moc si pochvalovali. Šli třeba na večeři do restaurace, nemohli to sníst a tak jim číšník donesl krabičku, do které to nedojedené narovnali a měli z toho ještě druhý den.
Levné a dobré jídlo: doporučuji stavit se v Českém informačním centru a domluvit se - v češtině. V Primorsku je velká klimatizovaná restaurace od české CK Alexandria, jmenuje se Alexandria Club a tam si můžete zajistit jídla. Na kdy chcete, třeba jen večeře, či jen snídaně apod. Platit se může i v českých korunách a je to levné. Jídlo je formou švédských stolů a prostě, co sníte, je vaše. Vzpomínám na jejich úžasné husté ovocné jogurty, nabíraly se z veliké nerezové mísy. Takové se u nás jen tak nekoupí.
Protože u nás se leva nevymění, vezměte si eura a vyměńujte pomalu tam za leva. Pozor na falešné směnárny. Např. na malé směnárně vedle pošty přišel pán při transakci o 700 korun. Byla to škoda. vyměňujte proto zásadně v bankách - jedna je při výjezdu z městečka. Já nejraději měnila v tom Českém informačním centru. Bylo to sice o kapánek dražší, než u "černých" směnárníků, ale nikdy mě neošulili.
Hezkou dovolenou. Jaga.
ceny jsou srovnatelné s našima,doporučuji nestravovat se v jalpu a praze(ceny,porce) od jalpu směr přístav cca 300m (nad bankou raiffasen)výborný číňan,na stranu k akvaparku u hotelu,kde bývají kolotoče místní speciality,od jalpu na jižní pláž cca 200m bufet s hotovkami.obchody na začátku hlavní třídy a cca 100m nad číňanem.za dva dny budete vědět,kam na co zajít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.