Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnanec (já) vs. šéf

Od: susen* odpovědí: 10 změna:

Dobry den.Mam mensi problem.Pracuju jako skladnik v jedne male firme zabyvajici se IT (pocitace atd).Ve firme pracuju pres 5 let,vedeni si me celkem ceni (nekolikrat jsem dostal pridano atd),nicmene mam problem s jednim sefem.Byl jsem ted dlouhodobe nemocny,uz pres rok mam problemy se zady a v breznu se mi stalo,ze jsem se nemohl pohnout,nasledoval sled vysetreni,rhb,ct,nasli mi vyhrez plotynky,atd..po 3 mesicich jsem ukoncil PN a nastoupil do prace i pres bolava a blokla zada,a od te doby jeden ze sefu po me jde jako slepice po flusu.neustale mi neco vycita,hleda sebemensi chybu aby me mohl sprdnout.zacalo to minule pondeli,kdy jsem misto 3 faktur ke zbozi vytislnul pouze dve (tu treti on musel dotisknout),pak prisel s tim,ze zbozi ve vetsim mnoizstvi musim davat na paletu a ne do voziku,ze se mu to spatne kontroluje,dnes prisel s tim,ze po skladu zustavaji pohazene krabice od zbozi (kazdy vecer po praci chodim s vozikem a veskery bordel uklizim),vyhrozoval mi,ze zacne sledovat kdo ty krabice tam nechava a bude si to zapisovat a vecer,kdyz jsem jednu velkou opbjednavku vyskladal na paletu,mel zas problem,ze nemohl neco na te palete najit,pak behal po skladu a nadaval,ze jsem to nekde odlozil a kdyz jsem k te palete prisel,tak to zbozi jsem hned nasel,jen se stacilo trochu ohnout a kdyz jsem mu to rekl,tak hned argumentival tim,ze je to blbe naskladane,ze se v tom musi prehrabovat (pritom na to ani nesah) a porad si neco hleda a vymysli,pritom pracuju uplne stejne jako pred PN,naopak jsou tam jini kolegove,co se praci vyhibaji a jim vse prochazi...bojim se neco udelat,rict,ozvat se,protoze on hned zacne kricet,je nervni,haze kolem sebe rukama a pak dela jeste vetsi zlo.za Hlavnim sefem se taky obavam jit,napadlo me totiz,jestli se nahodou nesnazej me z firmy dostat,kdyz vedi,ze mam zdr.problemy.mam rodinu,dvouleteho syna a druhe na ceste.praci hledam uz pres dva roky ale zatim marne.Muzete mi nekdo prosim poradit,co bych mel udelat?diky vsem.

doplněno 13.07.12 00:20:

a omlouvam se za pravopis a diakritiku.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Zaujaly mne Vaše zdravotní problémy - nemají souvislost s Vaší prací? Napadá mne, jestli se Vás firma nechce zbavit, aby v budoucnu neodpovídala za případnou nemoc z povolání. Ovšem to by jí bylo k ničemu, protože za nemoc z povolání odpovídá ten zaměstnavatel, u kterého zaměstnanec naposledy pracoval za podmínek, za kterých nemoc z povolání vzniká. Případně se takový zaměstnavatel může domáhat toho, aby se na odškodnění nemoci z povolání podíleli i dřívější zaměstnavatelé, u kterých byly stejné (obdobné) podmínky.

_ Možností k řešení situace bohužel moc nevidím: stížnost na nadřízeného u vedení firmy nebo si najít jinou práci.

doplněno 13.07.12 01:00:

Slovem "nadřízeného" jsem myslela zmíněného šéfa.

celp*
hodnocení

1x

Zdarec.Každá rada drahá,že jo.Ve Vašem případě to dost zavání bossingem.Zkuste si něco přečíst tady: epravo.cz/...

Já osobně bych takového parchanta natáhl a šel bych jinam.

hodnocení

1x

Pan šéf vidí, že svoje jste si už udělal, ozývají se zdravotní problémy a tak než by pak řešil nemoc z povolání, raději se Vás snaží elegantně zbavit.

Pokud sám skončíte, bude to voda na jeho mlýn a Vám se uleví, ale kde zase seženete hned práci? Navíc - co byste mohl dělat jiného? Práce skladníka to už asi nebude.

Manžel dělá ve firmě, /ostraha/, kde jsou samí "sokolíci" s problémy. Např.: vývod bokem, stav po infarktu, operace obou kyčlí... Ale na zapisování aut na vrátnici jsou ještě chlapi dobří. Není to nijak placené, jsou to denní a noční dvanáctky, ale fakt, že se tělesně nenadřou. A jsou ještě potřební a nějakou kačku si vydělají.

Zkuste se podívat po něčem podobném, do ostrahy docela přibírají /jak kde/. Abyste odešel dřív sám a se ctí, než s Vámi pan šéf ošklivě zamete. Bohužel, tak tomu dneska je. *bzum* Jaga.

Když jsem pracovala na lince pro zahraniční firmu, titulovala zlá vedoucí starší pracovnice: Vy starý krávy! Nevydržela to dlouho žádná z nás a všechny ty "starý krávy" jsou už dávno pryč. Teď tam jsou mladí, Slováci, Ukrajinci, Moldavci, je to pořád na neschopenkách, dělá si to, co chce a vedoucí je prý rudá vzteky. A těch starých pracovnic, které makaly, si nevážila. Tak to už v životě bývá. Chtěla bych tu vedoucí jednou potkat, až bude i ona stará. Řekla bych jí k tomu své - a slušně. To se mi ale asi nepovede, rozdíl mezi námi byl asi 25 let.

hodnocení

0x

Dobrý den. Pracovat jako skladník a mít problémy se zády, to je metla na zaměstnavatele. I když, je to malá firma, mohou zakázky v krabicích, být dost těžké, a vaše zdravotní problémy se mohou časem zhoršit. Z toho, má asi pan šéf obavu, a proto se snaží, najít na vaší práci chyby. Jakmile máte nález na zádech, tak z každým, těžkým břemenem, které budete zvedat, nebo nakládat si budete záda více a více poškozovat. Pak se může stát, že opět zůstanete doma a pro firmu, už jste nepotřebný. Zkuste si hlídat práci, abyste na nic nezapomněl, vše lepší kontrolovat dvakrát, nebo třikrát, nenechávat po sobě žádný nepořádek na pracovišti. Může se stát, že dostanete dopis, kde vám bude vytknuto, že neustále děláte chyby, které za vás ostatní musí opravovat, nedodržujete pracovní postup atd. ( tak nějak si záminku, pan šéf chystá) Pak vás už lehce vyhodí, že neplníte i přes upozornění, zadané úkoly. V dnešní době je těžké najít dobrou práci, snažila bych se vydržet co nejdéle, jak to jen půjde s vaším zdravotním stavem. Hledat si práci jinou, která bude pro vaše záda přijatelná. ( to bude horší) Jen můj názor.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Bolest zad a problémy s nimi při práci skladníka - nic příjemného. Jako nemoc z povolání bývá bolest zad těžko uznatelná. Klinika pracovního lékařství nebere na bolesti (hlava, záda, nohy) zřetel. A je už jedno, jestli těmito bolestmi trpíte z tahání těžkých balíků nebo z práce u počítače. Vám hrozí, že Vás zaměstnavatel pošle v případě dalších opakovaných problémů se zády na pracovní lékařskou prohlídku, kde Vás můžou uznat jako zdravotně nezpůsobilého k práci skladníka.

Jediné, co Vám můžu tedy poradit, je snažit se plnit všechny úkoly tak, aby Váš šéf si nenašel záminku k výtce. Se zády si zajděte po poradě s lékařem na masáže, rehabilitační cvišení - prostě cokoliv, co vy Vám pomohlo. A mezitím radím poohlížet se po novém zaměstnání. Vím, že to není jednoduché, ale pokud šéf má v úmyslu se Vás zbavit, nakonec toho nějakým způsobem dosáhne. To už je život.

lucimera*
hodnocení

0x

Takový šéf dokáže pěkně potrápit. Zdá se mi, že mu připadáte jako invalida, pro firmu již nepotřebný, a protože chce zaměstnat někoho "zdravého", či snad do firmy dostat nějakého svého známého, co je bez práce, snaží se vás všelijak potupit, aby vás to po chvíli přestalo bavit, začal jste dělat chyby a on si mohl najít důvod, proč vám dát výpověď, nebo by vás tak trochu donutil výpověď dát.
Být vámi bych nevytvářela žádné zbytečné případné konflikty, snažila bych se být milá, mít všechno v richtiku (v pořádku) a pořád být ve střehu, aby na vás nikdo nemohl vytáhnout nic, co jste udělal špatně.
Bude to těžké a po nějaké době vás to trochu vyčerpá, ale když budete trpělivý, vašeho šéfa brzy přestane bavit za vámi chodit jako ocásek a snažit se hledat jehlu v kupce sena, snažit se najít něco, co ani najít nemůže. Taky kdo by chtěl být v práci déle jen proto, aby mohl někomu vyčíst, že ve skladu neuklidil krabice, i když moc dobře ví, že každý večer to tam obcházíte a uklízíte?
Buďte trpělivý a nedělejte chyby. To se vyplatí.

hodnocení

0x

Dobrý den. Protože si nemůžete dovolit přijít o práci, máte rodinu a zdravotní potíže, s kterými se Vám jiná práce bude hledat asi en velmi obtížně, moc možností zde není. Jak se říká, držet pusu a krok, nezavdávat příčiny k tomu, aby se po Vás šéf vozil. Když se dopustíte chyby, uznejte ji, klidně se i omluvte. Vím, že kdo chce, vždy si na druhém něco najde. Nechat si "dělat na hlavu" nechce nikdo, ale čím víc se budete ozývat, tím spíš to bude důvod k propuštění. Skončit na pracáku byste asi nechtěl.Takže skousnout, co zvládnete, nepřít se a v tichosti se dál poohlížet po jiné práci. Vaše psychika asi dostává hodně zabrat, tomu věřím, tak se snažte alespoň doma být v klidu, občas relaxovat a přijít na jiné myšlenky, abyste se z toho, že musíte chodit do práce za těchto podmínek, nesesypal. To je můj názor a Vám přeji, abyste to ustál a co nejdříve našel lepší práci. Abyste se mohl radovat z rodiny naplno.

doplněno 13.07.12 11:32:

My, ženské, vydržíme hodně ;) A i ta Vaše určitě najde pochopením a odpustí Vám to. Vždyť Vám jde o rodinu a pokud někdy vybuchnete doma v nevhodnou chvíli, až se uklidníte, ženě se omluvte, dejte pusu a zase to urovnejte. To je důležité hodně.

susen*
hodnocení

nejvetsi problem je v tom,ze tyto chyby,ktere jsem popsal,delaji vsichni ostatni skladnici taky a ty chyby se delaly i pred mym nastupem na PN a nikdo to neresil.co se tyce krabic,proste se nechavaly nekde mezi regalama tak,aby neprekazely a vecer to vzdycky nekdo uklidil.kdyz bylo zbozi spatne naskladane,taky sef nadaval,ale tak nejak vzdycky vseobecne,at to delame poradne,ze se to neda kontrolovat,ale nikdy z toho nedelal takove potize jako ted me.Svoji praci mam rad,ac je to divne,tak i po tech x letech me porad bavi,cely den chodim se scanerem a pripravuju zbozi do voziku nebo na paletu,je to prace,ktera me uspokojuje.to same se bohuzel neda rict o lidech,kteri tam se mnou pracuji.ted se tam utvorily dve party,ktere se navzajem pomlouvaji,neustale na sebe donaseji sefstvu a snazi se tu druhou skupinu shazovat atd.proste atmosfera na h...!

co se tyce ochranky,nic ve zlem ale to je pro me posledni stace,na to jsem jeste moc mladej :)

asi mi vazne nezbyde nic jineho,nez "drzet hubu a krok" a pomalu hledat neco jineho.

nejhorsi na tom vsem je to,ze uz se to pomalu zacina odrazet i na psychice doma.jsem nervozni,vecne nastvany a obcas to odnese zena a to me stve ze vseho nejvic.

Na Vaší odpovědi se mi nelíbí jedna věc: krabice se nechávaly někde mezi regálama a NĚKDO to večer vždycky uklidil. Kdo? Leda že by se u vás v práci někdo jmenoval třeba Josef Někdo. Pak to beru, jinak ne. Byli jste tedy nepořádníci všichni. Nedělali jste svou práci pořádně, zvykli jste si na to a ten, který se na to nemohl už koukat, pak šel a večer to uklidil. Tak se tomu vedoucímu nedivte. Přečtěte si svou pracovní smlouvu - povinnosti a tam zcela jistě uvidíte, že je Vaší povinností, uklidit si po sobě obaly z toho, co vybalíte. Mohl by z toho klidně být i pracovní úraz, kdyby o ty poházené krabice někdo zakopl a pohmoždil si nohu.

Dělejte opravdu tak, jak máte a nečekejte, až přijde večer ten někdo a uklidí to po Vás. Uklízejte si to průběžně sám a uvidíte, že Vám šéf nebude mít co vytknout. Poctivou prací a smyslem pro pořádek mu vezmete vítr z plachet.

A že jsou nepořádní všichni? Je to možná Vaše výmluva, ale po ostatních přece šéf nejde. Tak dělejte tak, aby si na Vás nic nenašel. Jaga.

doplněno 13.07.12 13:02:

Před mnoha lety, na základce, když se někteří žáci vymlouvali na různé věci, říkávala vždy třídní učitelka: NĚKDO jako NIKDO. A NĚKDY jako NIKDY.

To znamená, že když se čeká, že to NĚKDY NĚKDO udělá, stane se obvykle, že to neudělá NIKDY NIKDO!

susen*

asi jsem to spatne napsal :),omlouvam se.na porade bylo dohodnuto,ze krabice se behem prace sbirat a uklizet nemuseji,jen nesmi prekazet,aby se o ne nekdo neprerazil.a vecer vzdy vedouci urcil nekoho,kdo projde sklad a posbira vse,co se kde vali,tudiz vzdy uklizeli vsichni za vsechny a fungovalo to bez problemu.jenze od lonskeho roku se tu prostridalo xy lidi a vsecky dohody vzaly za sve.tudiz pokud mi to vyjde,vezmu vecer vozik a jdu uklizet,stejne se ceka,nez prijede auto pro svoz,tak nebudu sedet a koukat do blba...ostatnim sef sice nic nerika,ale jen proto ze oni na to stejne kaslou a nikdy neudelaji co se jim rekne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]