Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská - kdy jít na úřad práce

Od: lara* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, k 31.10. jsem rozvázala pracovní poměr dohodou a 1.11. nastoupila na dlouhodobou neschopnost( zajišťovací léčba chemoterapií po Ca prsu). 10 let před tím jsem nebyla na neschopence. Zajímalo by mě, kdy jít na úřad práce, zda nyní nebo až po ukončení neschopenky, a zda jsem ještě nadále zaměstnancem, rozvázání mám, zápočtový list nikoliv. děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
Dle mého názoru určitě až po té co ukončíte neschopnost,pojištění za vás bude hradit zaměstnavatel a nemocnenskou vám také bude vyplácet on,pokud to tedy není společnost o 3 zaměstnancích to by vyplácela ossz.

hodnocení

0x

Dokud berete nemocenské dávky, do té doby jste důchodově pojištěna. Je to tzv. náhradní doba pojištění. Na ÚP jděte po ukončení pracovní neschopnosti (logicky: jako uchazeč o práci nemůžete být ve stavu nemocných). Zaměstnancem již nejste, pokud byl pracovní poměr rozvázán, ale marodíte v tzv. ochranné lhůtě. Záleží, kolik měl Váš poslední zaměstnavatel zaměstnanců: pokud jich bylo méně než 25, vyplácí Vám nemocenskou OSSZ, jinak Vám dávky poskytuje zaměstnavatel. Po skončení výplaty by Vám měla OSSZ nebo zaměstnavatel vystavit zápočtový list, na ÚP ho budou chtít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]