Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej pozemku na investici do bytu a odvody

Od: kangaroo* odpovědí: 1 změna:

Máme možnost prodat pozemek 3000m2 (2 vlastníci) s hrubým ziskem cca 1,5 milionů, peníze chceme použít pro nákup bytu v ceně 1,5 až 2 miliony, který chceme jako investici a pronajímat. Jsme však 2 (rodinný) vlastníci a chceme se dohodnout na následujícím řešení, že druhý vlastník (prarodiče a důchodci) poskytnou celý 2 podíl a budoucí nemovitost _ byt (budou klidně vlastnit) a z pronájmu budou následující roky inkasovat peníze pouze oni (cca 100000,-Kč/rok). Zajímá nás jak je to v tomto případě s odvody daní? Pokud bychom prodali pozemek a zároveň ihned nakoupili byt za větší částku (podnikání)? Někdo známý mi tvrdil, že důchodci jsou v těchto otázkách osvobozeni o řadu poplatku a odvodů a že takto prý jde obejít placení jakékoliv daně z prodeje pozemku? Může mi to nějaký znalec vysvětlit?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

NIkdo se nehrne vám odpovědět, já se pokusím napsat jen co se mi honí hlavou i když chcete radu od odborníka.

- důchodci nejsou osvobozeni od placení daní, alespoň o tom nevím

- zisk z prodeje nemovitosti (nevím zda i pozemek) lze nedanit, pokud se částka použije k novému bydlení, ale nesmí sloužit k podnikání

- pronajímat legálně jde i bez ŽL, jde o pronájem bez služeb, daňové přiznání budete podávat

-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]