Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Měl bych dotaz na někoho, kdo má s tímto zkušenost. Chci si vzít úvěr ze stavebního spoření a jelikož nemám naspořenou ani korunu, tak to bude nejprve překlenovací úvěr. Jedná se o částku 50 000,- Kč a hlavní co mě zajímá je, že chcou k žádosti nejprve doložit nějaký plán investic v bytě. Nějak stručně napsáno údajně co a v jaké místnosti chci měnit, renovovat nebo takhle. Nemáte někdo nějaký vzor, nebo nemůžete napsat, jak jste to vyplnili vy?
Pak samozřejmě do jednoho roku chtějí předložit všechny faktury a účtenky, s tím počítám, ale jde mi o tu první část...
Děkuji za odpovědi
Dobrý den,
nehledejte na tom záludnosti.
Prostě vemte kus papíru, nadepište ho "úpravy v bytě" a vypište co budete dělat.
Např.:
1/ Chodba - nová podlaha - pokládka dlažby
2/ WC+koupelna - nové obklady stěn, nová vana, baterie, atd...
Myslím, že nemusíte být moc konkrétní.
Jen zvažte, zda se Vám při této částce nevyplatí klasický spotřebitelský úvěr. Suma to není vysoká a v rámci spotř. úvěru by jste nemusel nikomu nic dokladovat ani vypisovat.
Děkuji za odpověď
Nad spotřebitelským úvěrem už jsem také váhal, ale jde o to, že do jednoho roku plánuji půjčit dalších cca 500-650 tisíc a to proto, že ten byt je dědictví a musí se vyplatit podíl sourozenci.
Proto mě napadlo, jestli by se to lépe nerefincovalo, kdyby bylo potřeba. Bud totiž padne volba na 500 tisíc zase přes stavební spoření a nebo 650 v případě hypotéky (to by se musel byt nejprve převést do OV, kde je onen doplatek 150 tisíc za revitalizaci)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.