Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření - úvěr

Od: jirik* odpovědí: 2 změna:

Zdravím :)

Měl bych dotaz na někoho, kdo má s tímto zkušenost. Chci si vzít úvěr ze stavebního spoření a jelikož nemám naspořenou ani korunu, tak to bude nejprve překlenovací úvěr. Jedná se o částku 50 000,- Kč a hlavní co mě zajímá je, že chcou k žádosti nejprve doložit nějaký plán investic v bytě. Nějak stručně napsáno údajně co a v jaké místnosti chci měnit, renovovat nebo takhle. Nemáte někdo nějaký vzor, nebo nemůžete napsat, jak jste to vyplnili vy?

Pak samozřejmě do jednoho roku chtějí předložit všechny faktury a účtenky, s tím počítám, ale jde mi o tu první část...

Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,

nehledejte na tom záludnosti.

Prostě vemte kus papíru, nadepište ho "úpravy v bytě" a vypište co budete dělat.

Např.:

1/ Chodba - nová podlaha - pokládka dlažby

2/ WC+koupelna - nové obklady stěn, nová vana, baterie, atd...

Myslím, že nemusíte být moc konkrétní.

Jen zvažte, zda se Vám při této částce nevyplatí klasický spotřebitelský úvěr. Suma to není vysoká a v rámci spotř. úvěru by jste nemusel nikomu nic dokladovat ani vypisovat.

jirik*
hodnocení

Děkuji za odpověď :)

Nad spotřebitelským úvěrem už jsem také váhal, ale jde o to, že do jednoho roku plánuji půjčit dalších cca 500-650 tisíc a to proto, že ten byt je dědictví a musí se vyplatit podíl sourozenci.

Proto mě napadlo, jestli by se to lépe nerefincovalo, kdyby bylo potřeba. Bud totiž padne volba na 500 tisíc zase přes stavební spoření a nebo 650 v případě hypotéky (to by se musel byt nejprve převést do OV, kde je onen doplatek 150 tisíc za revitalizaci)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]