Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
moje máma má bratra, ten má manželku a ta manželka má sestru, která má syna. Zajímalo by mě, jak nazvat příbuzenský vztah mezi mnou a jejím synem.
můj táta má z prvního manželství syna - je to můj nevlastní brácha. Nevlastnímu bráchovi se narodila dcerka - co ona pro mě je?
Děkuji za odpovědi,
vztahy:
bratr Vaší matky = Váš strýc, pokrevní příbuzný
jeho manželka = Vaše teta , sestra jeho manželky= sestra Vaší tety, její syn= syn sestry Vaší tety , na takovéto vztahy už nepoznám přesnější názvy, jsou to relativně cizí lidé... vzdálení příbuzní
dcera nevlastního bratra = (nevlastní) neteř, pokrevní příbuzná, po otcovi.
První vztah pojmenování nemá.
A k druhému vztahu: Váš bratr, pokud máte společného otce, není Váš NEVLASTNÍ bratr. To by byl, kdyby jste spolu neměli společného ani jednoho rodiče, pouze byste se stali sourozenci tím, že by si např. Váš otec vzal jeho matku (nebo naopak). Vy ale máte společného otce, tedy společné geny. Je tedy váš vlastní, polorodý bratr. Proto je jeho dcerka Vaše vlastní neteř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.