Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva na dani - 2 prohlášení?

Od: kilushka odpovědí: 2 změna:

Hledala jsem zaměstnání, narazila jsem na agenturní práci. Sepsali jsme dohodu od 1/11/12 a podepsala jsem "růžovku." K práci ale fakticky nedošlo, z ag. volali, že směny dočasně ruší, není práce... Nyní můžu nastoupit (nastoupím) do klasického zaměstnání na HPP. Nástup bude ještě v průběhu listopadu. Mohu podepsat prohlášení poplatníka a žádat slevu na dani u tohoto zaměstnavatele? Vím, že nesmím mít posepsáno 2x na jeden měsíc, ale když jsem si v první práci nevydělala ani korunu a tedy mi nebude placena žádná výplata...?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Do agentury, kde máte daňové prohlášení podepsané, zajděte a podpis tohoto prohlášení zrušte. Jedině pak můžete bez problémů podepsat prohlášení u nového zaměstnavatele a uplatnit si slevy na dani už za měsíc listopad.

iz*
hodnocení

0x

U nového zaměstnavatele můžete slevu na poplatníka uplatnit v případě, že doložíte, že jste ji od 1. 11. do dne předcházejícího nástupu neuplatnila jinde. Než půjdete do agentury zrušit podpis na prohlášení, zjistěte si u nového zaměstnavatele, jak můžete neuplatnění jinde doložit a vyžádejte si případně od agentury potvrzení.

Jinak Vám zaměstnavatel uplatní slevu až od dalšího měsíce. Srovnalo by se to až po skončení v zúčtování daně (pokud zaměstnavateli do 15. února 2013 včetně doručíte písemnou žádost o provedení zúčtování) nebo v daňovém přiznání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]