Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před několika měsíci si v hodině TV zlomil můj syn nohu při atletice. Bolestné bylo doktorem vypočteno na 180bodů. S tímto jsme se obrátili na školu, ale ta se tváři že to celé zaplatit nedokáže, a že se budeme muset smířit s menší částkou nebo školu žalovat. Můj dotaz zní,zda má škola možnost bolestné zamítnout nebo snížit sama od sebe. Děkuji
Dobrý den, škola určitě nemůže bolestné snižovat. To jí ani nepřísluší. Škola, resp. její zřizovatel (město/obec) může ev. požádat o znalecké přezkoumání a stanovení bolestného znalcem. Jeho stanovisko pak je ale závazné. Pokud by se to ale zřizovateli nelíbilo, může s tím k soudu sám. Pochybuji ale, že by obec chtěla vzít takový případ k soudu.
doplněno 10.07.12 16:28:Ještě mě napadlo... škola nemá pojištění proti úrazu?! Bolestné by se pak platilo z pojistky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.