Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmítnutí vyplacení bolestného školou

Od: keojd odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, před několika měsíci si v hodině TV zlomil můj syn nohu při atletice. Bolestné bylo doktorem vypočteno na 180bodů. S tímto jsme se obrátili na školu, ale ta se tváři že to celé zaplatit nedokáže, a že se budeme muset smířit s menší částkou nebo školu žalovat. Můj dotaz zní,zda má škola možnost bolestné zamítnout nebo snížit sama od sebe. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Dobrý den, škola určitě nemůže bolestné snižovat. To jí ani nepřísluší. Škola, resp. její zřizovatel (město/obec) může ev. požádat o znalecké přezkoumání a stanovení bolestného znalcem. Jeho stanovisko pak je ale závazné. Pokud by se to ale zřizovateli nelíbilo, může s tím k soudu sám. Pochybuji ale, že by obec chtěla vzít takový případ k soudu.

doplněno 10.07.12 16:28:

Ještě mě napadlo... škola nemá pojištění proti úrazu?! Bolestné by se pak platilo z pojistky.

lidus*
hodnocení

0x

Každá škola musí být pojištěná proti úrazu a peníze jdou z pojistky, nenechte se přesvědčit, že je tomu jinak.

keojd
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ja si tim prave nebyl jisty, naštesti je toto naše prvni a doufam že posledni podobna zkušenost takže o tomto odvetvi prava nevim temer nic...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]