Nejste přihlášen/a.
Nejake tady, tipy, triky doporuceni co si vzit anebo nevzit sebou do Egypta?
Co delat a co radsi ne, neco vzit nebo nevzit..?
Ocenim veskere rady.
diky moc vsem.
V Egyptě jsme byli už 5x ) a na co si dát pozor?.) Takže - ANTINAL - koupit u delága přímo na místě, ale pokud budete dodržovat stravovací návyky, tak dle mého nic nehrozí.Problém průjmů a jiných zažívacích problémů je především v tom, že se tam většina lidí nechutně přejídá, tláská spoustu věcí dohromady, a v momentě, kdy vidí plné varnice, tak chtějí mít od všeho hodně.Doslova.Při každém pobytu jsme vídali lidi, jak si od všeho nandají hodně (co kdyby už nebylo) a pak to nechávají nedojedené na stole.Doporučuji číst popis jídla, a nandavat si opravdu malé dávky, protože touha ochutnat to všechno je opravdu silná.Nestalo se nám nikdy, že by něco nebylo i v pozdějších hodinách))Dále boty do vody - pokud možno s pevnější podrážkou)někteří mořští ježci dokážou slabou podrážku propíchnout.Vysoký faktor na opalování aspoň v prvních dnech pobytu.Komárovník, pro případ, že by se tam něco obdobného vyskytlo.Drobné mince na bakšiš.Též vložit bakšiš do pasu při nástupu ubytování, pokoj jsme vždy dostali velmi brzo.Naučit se několik základních egyptských slovíček, to je pak vysoce oceněno personálem.Stálý úsměv na tváři.Ještě je potřeba zjistit, zda k některému jídlu nejsou potřeba u pánů dlouhé kalhoty.Některé hotely to vyžadují.Pokud budete jen na hotelu, a je tam jen jeden krámek se suvenýrama, tak se moc smlouvat nedá.Pokud se dostanete do města, budete hodně lákáni do všech obchodů))A jinak jako na ostatní dovolené .) prášek na bolest hlavy .) mast na popáleniny .))a pokud mě ještě něco napadne, tak napíšu .)) do jakého hotelu letíte?pokud se mohu optat .)) hezký den sépi
doplněno 15.11.12 10:57:jo .) a ještě něco - nikdy se nám na hotelu nic neztratilo, a ani u pláže, kde jsme nechávali věci, když jsme šli třeba na oběd nebo šnorchlovat .))
Jinak by Vám všechno měla říct delegátka druhý nebo třetí den po přítelu na schůzce,co dělat a co nedělat. Hlavně hodně pít, byla jsem v Egyptě 4krát a z toho 3krát jsem byla u omdlení z dehydratace.
Jediný problém jsem měla při cestě zpátky-delegátka nám neřekla že se nesmí vyvážet uhlíky do vodni dýmky,takže na letišti rozbalení kufru a odevzdání, naštěstí bez pokuty.
Dobrý den Hangar. Náš hotel Royal Azur - Makadi Bay, kde jsme už byli několikrát i s vnoučaty. Pozor na čištění zubů, provádět jen pitnou vodou i mytí kartáčku. I když v lednici na pokoji je pitná voda, vždy si dole u baru vzít nahoru lahev s vodou, aby jste měli zásobu na pokoji.
Co na začátek, Už tady u nás, koupit ERCEFURYL, V roce 2001, kdy jsme letěli poprvé, tak nám lékařka doporučila, jako prevenci, dva dny před odletem si vzít jeden Ercefuryl. Skutečně to pomohlo, třetí den po příletu, většinou každý dostal průjem, nás zachránil Ercefuryl. To bylo poprvé, další roky už jsme Ercefuryl, měli jen jako záchranu. Ráno na lačno, před snídani si každý dal slivovici 50 procent. Zjistili jsme, že na snídani si můžeme objednat OUZO, to je v Egyptě, něco jako naše slivovice, ale také zajistí, očistu střev. Delegátka nám říkala, ať dáváme pozor na jídla, jako je tvaroh, domácí sýry, domácí majonézy a vše, co není vařené, tam může pro naše žaludky a střeva, číhat nebezpečí. To samé saláty, které se myjí ve vodě. V hotelech kde je více hvězdiček, je většinou v nabídce jídel, sýry balené, jako u nás Veselá Kráva apod.
Protože jsem nevěřící Tomáš, tak jsem jednou si dala jejich tvaroh na snídani. Byl vynikající, jen do dalšího rána, kdy jsem se kroutila na WC. Antinal zabral okamžitě. Jak už píše rádce nahoře, můžete při jídle, ochutnávat od čeho chcete, ale jen s mírou. Každý, kdo tam přiletí poprvé se domnívá, že si na talíř musí naložit od každého jídla něco. Není to pravda. V Egyptě mají polévky, nejen na oběd, ale i na večeři. Dávejte si polévku, stačí jen jednu sběračku, je to vynikající na žaludek. Po polévce si v klidu projděte celou nabídku jídel v restauraci, včetně salátu. Nespěchejte, každý se snaží honem se postavit do fronty a dává si na talíř z každé nabídky, jen aby o něco nepřišel. O nic nepřijdete, vyberte si z menu, co si chcete dát, jakou k tomu chcete přílohu a teprve pak si berte jídlo. Když některé jídlo, neznám, tak si na dezertní talířek, který je u zákusku, dám lžíci jídla na ochutnání. Může se stát, že jídlo vám nebude chutnat, tak si ho nedáte. Dělá se to u smaženého jídla, kde je hodně druhů v nabídce. Použitý talířek necháte na stole, číšník je odnese.
Na talíř si dám tak jako doma, jen jedno jídlo s přílohou. Když chcete ochutnat další jídlo, můžete si vzít jiný talíř, pak se vám nestane, že máte plný talíř jídla, které vám nechutná. Pozor u ryb, krabů. Používejte nos, některé ryby jsou nedostatečně tepelně zpracované, nebo jsou trochu v teple cítit, tam také hrozí průjem.
Jestli to jde, před každým jídlem si dejte OUZO.
V Egyptě je nádherně, určitě se vám tam zalíbí a budete se vracet. Přeji krásnou dovolenou. Jen můj názor.
doplněno 15.11.12 12:56:Důležité. Jestli nemáte kameru, nebo fotoaparát pod vodu, kupte si u nás na fotoaparát sáček pod vodu, nebo na telefon. Pouzdro pod vodu stojí kolem 600,- Kč a skutečně se vyplatí.
doplněno 15.11.12 13:09:V roce 2006 se mi poprvé podařilo na korálu zachytit žraloka útesového. Mačkejte spoušť i když nic nevidíte, že máme žraloka jsme zjistili až doma na PC.
V zásadě nepít jejich vodu, pozor na zmrzliny, led v nápojích nebo ovoce touto vodou omyté. Ze všeho se dá chytit ono faraonovo prokletí:D Mějte svoje pití nebo kupujte pouze balené.
No jasan .) na vodu jsem zapomněla .))pít pouze balenou .) všude jí je dost .))používali jsme ji i na čištění zubů, ale ovoce jsme již vodou neoplachovali)a led v pití jsme taky neřešili ))ani jednou jsme faraona nechytili ))
doplněno 15.11.12 14:39:ještě k tomu focení - dejte pozor, co se smí a co se nesmí fotit .) pokud jsem chtěla fotit třeba někoho z personálu, nebo na ulici, vždy jsem požádala o souhlas dotyčného .))
Nechce podceňovat Faraona. Nedávejte si pití s ledem. Když si objednáváte pití, hlaste bez ledu, led dělají z jejich vody. Používejte jen balenou vodu, ještě si vodu prohlédněte, protože v některých hotelech mohou plnit lahve. Poznáte to podle toho, že Pet lahev není originál uzavřená. Proto je dobré si balenou láhev brát od baru, kde je mají v mrazáku v originál balení po 12 ks. Zapomněla jsem na zmrzlinu. Mimo hotel si zmrzlinu nekupujte, v lepším hotelu se podává jen zmrzlina Algida, nebo Nestle, originál, ta je v pořádku. V Egyptě do moře bych nešla bez bot do vody, stačí malinkatý korálek a máte poraněnou nohu. Boty do vody nestojí tolik, nakonec jsme je použili i v Tunisu, kde ve vodě byla řasa. Jen můj názor
Hlavně masku, šnorchl a ploutve, neopren není nutnost ale hodí se boty do vody. Pokud nesníte vše co bude v nabídce -nesplácáte dohromady¨, nebudete si do pití dávat led, čistit zuby si budete jen balenou vodou tak se problémy se zažíváním nedostaví ale kdyby přece tak je lepší zajít do místní lékarny a koupit si jejich lék cena je pár dolarů a učinkuje spolehlivě. Pár dolarů pro personál, nechává se na posteli ne na stolku a na úklidu je to vážně vidět. Jak já vám závidím! Užijte si to, jo a není od věci mít foťák pod vodu, stačí i ten za 300 jednorázový.
Co vzít ssebou? No neprůstřelnou vestu a kalashnikov
Teď vážně, Nic konkrétního nepotřebujete. Hlavně platný pas, netahat z Egypta žádné suroviny (mušle, korály apod.) zbytečně na sebe na ulici neupozorňovat a všude smlouvat.
Na pedagoga docela slušná reakční doba - jen 3,5 roku. Pokud tazatel plánuje cestování na příští pětiletku pak je to OK.
Začněte aspoň 14 dní před a hlavně během pobytu jíst probiotika. Pomůžou vám před faraonem. Neříkám, že na 100%, ale tamnější zcela odlišnou stravou si odrovnáte mikroflóru střev, které pomáhají právě před infekcí trávicího traktu.
Já si teď vybírala, podle dostupných testů vychází nejlépe Bio-kult. Vychází i peněžně nejlépe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.