Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní oznámení-krádež

Od: mishka18* odpovědí: 10 změna:

Dobry den, radeji anonymne. Zajimalo by mne, zda by melo cenu podavat trestni oznameni, zda by byl ten dotyčný nějak potrestán. Jde o to, že vím o člověku který stále krade svým známým peníze. Práci nemá ani podporu, takže vůbec nic nepobírá. Takže co vím, okradla moje rodiče, tam šlo asi o 300kč. Jediný důkaz co mám..SMS od známé co nám napsala že jí ta dotyčná osoba ukradla 4000kč. A ted opět nevím jak, dotyčný přišel zřejmě ke slušné sumě, rozdává peníze, a dotyčný si kupuje věci, na který by mu opravdu jentak nikdo nedal a už vůbec nepujčil jelikož všichni ví že dotyčný by to neměl jak vrátit. Žehlička v hodnotě 7_800kč, vysavač v hodnotě 1500kč, deku a polštář v hodnotě 5_600kč. Denně si kupuje flašku vodky a chodí každý den pro potraviny..což taky něco stojí. Určitě nevím o všem, bude toho víc. Nám dotyčný sebral náké věci v hodnotě pár stovek. Mám k tomu důvod dotyčného udat, mám skrz to nepokoje v rodině. Jinak tedy, vím o pár lidech,kteří o tom mlčí,jelikož je to blízká osoba, vím ale jen o jednějch co by vypovídali co o tom taky ví, u těch ostatních si nejsem jistá, zda dotyčného nebudou "ze známosti" krýt. Co si o celé věci myslíte? Mělo by to cenu? Byl by dotyčný potrestán nebo je to málo "důkazů"?Bylo by možné aby se nikdo nedozvěděl kdo podal trestní oznámení? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Tady bych se do toho obávala jít. Většinou, když přijde na lámání chleba, lidé nechtějí být do ničeho zatahováni a raději řeknou, že o ničem neví. Abyste v tom potom nezůstala sama a neměla z toho ještě věrší problémy. Může se to obrátit proti Vám..Chcete udat a obvinit člověka a ještě zůstat v anonymitě...Dobře si to opravdu rozmyslete, než se do něčeho takového pustíte. Já bych do toho tedy nešla. Ale je to jen můj názor. Vám přeji hodně štěstí, ať se již rozhodnete jakkoliv.

doplněno 10.07.12 11:31:

Není zač.

mishka18*
hodnocení

Myslela jsem si to,děkuji mnohokrát za radu.Kašlu na to raději a prostě tu osobu budu ignorovat a nestýkat se s ní,však ona se jednou spálí třeba sama

mike32*
hodnocení

2x

Jak jsem to tak pročítal ... podat trestní oznámení můžete na kohokoli, ale pozor na to aby jste se sama nedostala do problémů jako jeden můj kamarád ...

Křivé obvinění dle paragrafu 345 trestního zákona :

Definice, skutková podstata a sankce:
(1) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Kdo jiného lživě obviní z trestného činu v úmyslu přivodit jeho trestní stíhání, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 značnou škodu,
b) spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem,
c) spáchá-li takový čin v úmyslu jiného vážně poškodit v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu,
d) spáchá-li takový čin v úmyslu zakrýt nebo zlehčit svůj vlastní trestný čin, nebo
e) spáchá-li takový čin na jiném, který vůči němu plnil svoji povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona.
(4) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu.

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Souhlasím s předchozími rádci.

Většinou jde jen o svědectví z druhé ruky. Pokud by poškození chtěli nějakým způsobem zakročit, určitě už by tak učinili. Navíc podávat trestí oznámení anonymně? To jde spíše o udání. Vím, že to myslíte dobře a jde Vám o spravedlnost. Ale nešla bych do toho, obrátilo by se to proti Vám. Zvlášť v případě, že jde o osobu jim blízkou.

lidus*
hodnocení

2x

Nikdy více by nepřekročil práh mého bytu. Co chcete oznamovat, vy v podstatě jen něco tušíte, přesto oznámit to můžete ale nestane se nic a věc bude odložena. Prostě se s tím dotyčným přestaňte stýkat a máte to vyřešené aspoň pro sebe.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Mě vyprávěl kamarád jak na vesnici měli zloděje co kradl. Tam dřevo, tam hrábě , tam obral hrušky atd. V noci si na něj chlapy počkali a zmlátili ho. Přehodili mu přes hlavu pytel a nařezali mu. V tichosti a klidu. Od té doby je klid. Já bych se s ním nestýkala. Tenhle člověk vám nic dobrého nepřinese. Zaměstnáváme na stavbě mnoho řemeslníků , taky bezdomovce. Věřte mi, že pouze jeden z 10 za něco stojí jinak jsou to zloději a ožralové. Jsou to tak težší alkoholici, že je jasné jak dopadnou. Rozhodně se důchodu nedožijí. Je hodně smutné co dokáže alkohol.

lolaprasatkova

Často jednám s policií ve věci krádeží. Policie nic nevyřeší . Je lépe když je člověk dobře pojištěn a peníze dostane od pojišťovny a pachatel se nikdy nenajde. Moje smutný zkušenost.

mike32*

Předpokládám, že pokud zaměstnáváte těžké alkoholiky, zloděje a bezdomovce, tak na 99% bez pracovní smlouvy na "Vašich" stavbách že? Tak si dejte v současné době velkej pozor na kontrolu... :)

buss

Dát si bacha, abyste o ty těžké alkoholiky nezakopli, jak se tam válí a neutrpěli úúraz. Na co tam vlastně jsou?

mike32*

Co tam vůbec dělají alkoholici, zloději a bezdomovci? Makají skoro zadarmiko a bez PS ... to ta stavba musí vypadat ... to musí být obrázek :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]