Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvence - dají hypotéku?

Od: chuta* odpovědí: 10 změna:

Zdravím mám dotaz,.,já a moje manželka bysme chtěly hypoteku na dum ale já jsem v insolvenci jde to nejak abych v tom hral i ja a aby byla větší možnost že náám ji daji?vim že nesmim nic dělat s majetkem dum by byl napsany na ženu.Děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasgulas
hodnocení

0x

Čauec.

Sem zadej dotaz, tak do jednoho dne - do dvou někdo odpoví. A taky si to pročti, je tam hodně podobných otázek.

honzovahypoteka.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Pravděpodobně ne.

doplněno 10.07.12 01:06:

Pro @mowla : Tazatel pravděpodobně míní osobní bankrot (povoluje soud), kdy žije 5 let na hranici životního minima, během těch 5 let musí splatit minimálně 30 % dluhů a potom mu soud promine zbytek dluhů.

doplněno 10.07.12 01:27: Pro mowla®: Ono je to prašť jak uhoď: O problémech se splácením svědčí oboje.
mike32*

Pro doplnění : pokud je žadatel nebo spolužadatel o hypotéku v osobním bankrotu ( insolvence FO ), tak Vám mohu s jistotou sdělit, že hypotéku ani žádný jiný úvěr Vám nedají ještě 5 let po skončení insolvenčního řízení ( osobního bankrotu ) . Až pak dochází k výmazu z ins.rejstříku a ani poté není jisté jestli Vám ještě někdy některá banka bude důvěřovat ... :)

mowla*
hodnocení

0x

Co je to ta "insolvence"?

1. pokud byste měli hypotéku oba (spoludlužníci, banka toto upřednostňuje), byli byste oba i spolumajiteli domu

2. každopádně primární hodootící kriterium jsou disponibilní zdroje (tedy částka, která vám zbude po zaplacení životních nákladů, jiných půjček atd. + nějaká rezerva), nedosáhne-li výše splátky, ani neuvažujte (výše splátky je závislá na úvěrované částce, úroku a době splácení)

3. pokud máte záznam v některém z rejstříků dlužníků (lhostejno, zda oba či jen jeden z vás), je krajně nepravděpodobné, že by vám banka hypotéku poskytla

4. nemáte-li životní pojištění, museli byste si je uzavřít

5. pomohlo by vám, pokud byste mohli do ručení zahrnout ještě další nemovitost nebo dalšího spoludlužníka/ručitele

6. čím více máte vlastních zdrojů (úspory apod.), čím je vyšší odhadní cena nemovitosti vůči ceně kupní, čím jste mladší, vzdělanější, tím lépe

doplněno 10.07.12 01:11:

To Ivzez: Jasně - je to pravděpodobné, jenže tak, jak to "popisuje", je možné mínit i exekuci, aktuální dlužnost (vrámci jiného úvěru)...

doplněno 10.07.12 01:39:

To Ivzez: Jo jo - jen jsem to chtěl ´upřesnit´... ;)

dery*
hodnocení

0x

Pokud byste nebyli manželé a vaše partnerka by vydělávala hodně peněz, mohla by si hypotéku zařídit sama. Pokud jste ale manželé, je to možná jinak. To si chce asi zjistit v konkrétní bance.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Dle mého jste insolvenci, tím pádem nemáte žádné peníze a jako spoluručitel dle zákona máte smůlu.

ron*
hodnocení

0x

Pokud u Vás probíhá oddlužnění, k žádnému dalšímu závazku banka nepřistoupí. Nedovolí Vám to ani insolvenční správce (Insolvenční zákon).

Navíc píšete, že dům by byl napsaný na ženu. Předpokládám tedy, že teď je napsaný i na Vás. Během insolvenčního řízení nesmíte ale nijak nakládat se svým majetkem. Samozřejmě zeptat v bance se můžete, ale žádnou naději tomu nedávám.

zbysekhudec
hodnocení

0x

je to celkový nepořádek ,i když mám insolvenci (do toho se může dostat každý) proč bych nemohl dostat hypotéku i když žiji s minimalní mzdou ale musím platit vydaje na nájem atd ...nač platit nájem ,když můžu platit hypoteku která mlže být i cenově nižší !

danys*
Nebyl jsi schopný splácet svoje závazky a teď chceš další?

Pane Hudče - vy byste půjčil někomu, kdo má na sebe nahlášené insolvenční řízení? Vy půjčíte člověku peníze, když víte, že dluží jinde a není schopen to splatit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]