Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dotaz,.,já a moje manželka bysme chtěly hypoteku na dum ale já jsem v insolvenci jde to nejak abych v tom hral i ja a aby byla větší možnost že náám ji daji?vim že nesmim nic dělat s majetkem dum by byl napsany na ženu.Děkuju
Pravděpodobně ne.
doplněno 10.07.12 01:06:Pro @mowla : Tazatel pravděpodobně míní osobní bankrot (povoluje soud), kdy žije 5 let na hranici životního minima, během těch 5 let musí splatit minimálně 30 % dluhů a potom mu soud promine zbytek dluhů.
doplněno 10.07.12 01:27: Pro mowla®: Ono je to prašť jak uhoď: O problémech se splácením svědčí oboje. Pro doplnění : pokud je žadatel nebo spolužadatel o hypotéku v osobním bankrotu ( insolvence FO ), tak Vám mohu s jistotou sdělit, že hypotéku ani žádný jiný úvěr Vám nedají ještě 5 let po skončení insolvenčního řízení ( osobního bankrotu ) . Až pak dochází k výmazu z ins.rejstříku a ani poté není jisté jestli Vám ještě někdy některá banka bude důvěřovat ...
Co je to ta "insolvence"?
1. pokud byste měli hypotéku oba (spoludlužníci, banka toto upřednostňuje), byli byste oba i spolumajiteli domu
2. každopádně primární hodootící kriterium jsou disponibilní zdroje (tedy částka, která vám zbude po zaplacení životních nákladů, jiných půjček atd. + nějaká rezerva), nedosáhne-li výše splátky, ani neuvažujte (výše splátky je závislá na úvěrované částce, úroku a době splácení)
3. pokud máte záznam v některém z rejstříků dlužníků (lhostejno, zda oba či jen jeden z vás), je krajně nepravděpodobné, že by vám banka hypotéku poskytla
4. nemáte-li životní pojištění, museli byste si je uzavřít
5. pomohlo by vám, pokud byste mohli do ručení zahrnout ještě další nemovitost nebo dalšího spoludlužníka/ručitele
6. čím více máte vlastních zdrojů (úspory apod.), čím je vyšší odhadní cena nemovitosti vůči ceně kupní, čím jste mladší, vzdělanější, tím lépe
doplněno 10.07.12 01:11:To Ivzez: Jasně - je to pravděpodobné, jenže tak, jak to "popisuje", je možné mínit i exekuci, aktuální dlužnost (vrámci jiného úvěru)...
doplněno 10.07.12 01:39: To Ivzez: Jo jo - jen jsem to chtěl ´upřesnit´...
Pokud u Vás probíhá oddlužnění, k žádnému dalšímu závazku banka nepřistoupí. Nedovolí Vám to ani insolvenční správce (Insolvenční zákon).
Navíc píšete, že dům by byl napsaný na ženu. Předpokládám tedy, že teď je napsaný i na Vás. Během insolvenčního řízení nesmíte ale nijak nakládat se svým majetkem. Samozřejmě zeptat v bance se můžete, ale žádnou naději tomu nedávám.
je to celkový nepořádek ,i když mám insolvenci (do toho se může dostat každý) proč bych nemohl dostat hypotéku i když žiji s minimalní mzdou ale musím platit vydaje na nájem atd ...nač platit nájem ,když můžu platit hypoteku která mlže být i cenově nižší !
Pane Hudče - vy byste půjčil někomu, kdo má na sebe nahlášené insolvenční řízení? Vy půjčíte člověku peníze, když víte, že dluží jinde a není schopen to splatit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.