Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se hraje kvarteto

Od: frgena* odpovědí: 4 změna:

Mohl by mi prosím někdo poradit, jak se hrají karty kvarteta a Černý Petr? Už je to dávno, co jsem je hrála, chci si je zahrát se synem, ale nějak si nepamatuju pravidla. Předem díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jitka2*
hodnocení

3x

Jak se hraje kvarteto: Hrát může libovolný počet hráčů, nejméně však 3. Karty se zamíchají a všechny rozdají mezi hráče. Hráč zleva od rozdávajícího začíná a to tak, že se zeptá kohokoliv z hráčů na požadovanou kartu. Pokud vyzvaný hráč tuto kartu má, musí ji tazatali odevzdat. Ten se pak může ptát na další karty tak dlouho, dokud se mu vyhledávání karet daří. Poté, co neuhodne, pokračuje ve hře dotázaný hráč, který nevlastní požadovanou kartu. úplná kvarteta se ihned vyloží na stůl. Každé kvarteto se skládá ze čtyř karet, například A,B,C,D. Vyhrává hráč s největším počtem získaných kvartet. Tolik ke kvartetu.

doplněno 08.11.08 19:04:

černého petra hrajeme se synem také, ale nejsem si jistá, jestli jsme si pravidla neupravili, ta ke kvartetu jsem našla přímo u karet v krabičce, pokud se mi podaří najít i k černému petrovi tak je sem doplním.

frgena*
hodnocení

Děkuju za návod. Moc jste mi pomohla. Návod na Černý Petra jsem už zjistila.

cybermagefroll*
hodnocení

2x

Jak se hraje kvarteto
Počet hráčů : 3 až 6

Karty : speciální - 32 listů (lze hrát i s německými, kdy kvarteto tvoří čtyři karty stejné hodnoty)

Cíl hry : Získat co nejvíce kvartet (k sobě patřících čtveřic karet)

Průběh hry : Rozdávající hráč rozdává po jedné kartě dokola, dokud nerozdá všechny karty.
Hru začíná hráč po levici rozdávajícího hráče. Zeptá se kteréhokoliv hráče na konkrétní kartu z kvarteta od kterého má alespoň jednu kartu. Jestliže tuto kartu oslovený hráč má, musí jí tázajícímu se hráči odevzdat. Ten se pak může opět zeptat na další kartu a to jak stejného, tak kteréhokoliv z ostatních hráčů.
Pakliže hráč nevlastní kartu na kterou je dotazován, dostává se tímto na tah a může se sám někoho zeptat na libovolnou kartu, která by se mu hodila do jeho kvartet. Pozor na to, aby jste nezapoměli, že se smíte ptát jen na kartu patřící do kvarteta z něhož máte alespoň jednu kartu v ruce!

Jak se hraje Černý Petr

Počet hráčů : 3 a více

Karty : Speciální - 33 listů

Hodnoty : 16 dvojic a jedna karta představující černého Petra

Cíl hry : Zbavit se všech karet a nemít na konci hry černého Petra v ruce

Průběh hry : Karty se rozdají pokud možno všem ve stejném počtu. Každý, kdo má v ruce dvojice shodných karet, odloží je stranou na stůl. Hráč po levici rozdávajícího začíná. Vytahuje z vějíře jeho karet, aniž by viděl o jaké karty se jedná, jednu kartu, kterou založí mezi své karty. Pokud se mu sejdou dvě shodné karty, odloží je ihned stranou. Hra takto pokračuje stále dokola.
Výhercem se stává ten hráč, který se jako první zbavil všech karet ze své ruky. Tím však hra nekončí. Pokračuje se dál v odkládání dvojic, do té doby, než zůstane ve hře jen hráč s kartou černého Petra. Jako trest se mu připisuje, někdy též namaluje na čelo, černá čárka.

frgena*
hodnocení

Moc díky za návody *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]