Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna identity - podmínky a rizika

Od: haha* odpovědí: 9 změna:

dobry den chtela bych se zeptat jak se da změnit identita,podminky a popřipadně jake by to mělo nasledky nebo jaka jsou rizika. děkuji za odpověd

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máš na mysli identitu v reálném životě nebo někde na internetu? V rerálu se to snad děje jen v naprosto odůvodněných případech. Jen tak ani omylem.

vrba*
hodnocení

0x

Myslíš změnu jména a příjmení? tak to samozřejmě jde , ale musíš to nějak odůvodnit - to pak posoudí úředníci a buď to povolí nebo ne . Znal jsem jeden případ z minulého desetiletí , kdy změnili jednomu odsouzenému po výkonu trestu příjmení . Chtěl začít nový život a nechtěl za sebou táhnout svou tíživou minulost . Změnil si jméno , odstěhoval se na druhý konec republiky a 14 let žije spokojeným životem - má rodinu a děti a na svůj hřích z mlásí , kdy ztrávil skoro 8 let ve vězení se snaží zapomenout - se změnou jména se mu to daří mnohem lépe . Samozřejmě by to asi nepovolili někomu kdo byl 10 x trestán .

haha*
hodnocení

no myslela jsem celkovou zmenu i třeba s rodnym čislem atd. ... no a jake jsou jako podminky tehle zmeny? jak dlouho by to trvalo,kolik by mě to cca stalo? a duvod? mohli by to byt rodinne problemy? že už nechci byt v jejich kontaktu a vubec nic s nimi mit společneho ani jmeno? ... hladala jsem o tom něco na netu ale nic jsem jako takhle nenašla ...

dusatka*

To by šlo snad jen v rámci ochrany svědků. Z důvodu rodinných problémů určitě ne. Moc se díváte na americké filmy ;). Přijmení by ovšem změnit šlo.

afrika*

V Africe se dají pořídit doklady od někoho kdo má dvojí občanství a nevyužívá je, ale stojí to dost peněz pro někoho,k do shání informace na internetu :)

afrikaii

Jestli jsi nespáchala kriminální čin, tak si normálně zajdi na úřad a řekni jim tam, že jsi pobožná a e v Bibli se píše, že si každého Bůh k sobě zavolá jeho pravým jménem a že jsi přesvedčená, že na Tebe zavolá třeba: "Naběračko Polívková" a měli by Ti to změnit, když tam nebudou vyloženě zapšklí úředníci (-:

afrikaiii

jo a ty rizika vlastně...tak třeba jestli jsi se v minulosti někam přimotala a třeba Ti v rámci policejního vyšetřování, nebo na letišti v USA brali DNA, tak jsi v registru a mohlo by se to při další kontrole otočit v Tvůj neprospěch, třeba nárok na děti atd :)

martini*
hodnocení

0x

Utajení v českých podmínkách?, nechci to zlehčovat, ale to snad ani nejde:) A nevím o tom, že by něco takového u nás šlo

claire*
hodnocení

0x

Jméno vám změní, příjmení taky, můžete si změnit barvu vlasů, účes a zajít na plastickou operaci, ale rodné číslo nebo otisky prstů - je mi líto... to ne. Jedině v případě, že vám to zařídí policie (vláda, tak něco). Ale o to se potom nestaráte vy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]