Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
za dva týdny letím do Paříže a chci si nechat vystavit od lékaře potvrzení, že mám šrouby v páteři.
Máte někdo podobné potvrzení v angličtině? Ráda bych si donesla papír připravený už jen pro razítko (česky i angl.) - nedokážu si totiž představit, jak moje 150tiletá obvoďačka smolí něco anglicky.
Máte někdo s kovovými klouby a šrouby v těle zkušenosti z Ruzyně a z CDG v Paříži?
Díky.
Mám v rameni titanovou dlahu a na žádném z řady letišť (Evropa, Asie, Austrálie) jsem neměl problém. Někde jsem vůbec nepípal, někde ano. V tom případě mě objeli ručním detektorem a pustili mě dál. Ptal jsem se jednoho pracovníka, proč někdy pípám a někde ne, řekl mi, že je to podle toho, jak je nastavena citlivost detekčního rámu. Mluvil jsem o těchto záležitostech i se svým operatérem a ten tvrdil, že problémy by mohly být jen v USA a že pro tento případ by mi vytiskl rentgenový snímek.
Většinou bývají pracovníci bezpečnostní kontroly zkušení a poznají co se detekuje.
Na nějaké potvrzení se vykašlete, je to zase jen papír a předpokládám, že někde v Paříži by potvrzení od Vaší 150 leté obvoďačky asi stejně nebrali moc v potaz.
Souhlasím s ostatními, že nějaké potvrzení je zbytečné. Konkrétně v Paříži by byly problémy i s anglickým textem, protože místní pracovníci ostrahy se tváří, jako že anglicky neumí.
Někde mi v rámech píská stříbrný řetízek na krku, takže jdu na osobní kontrolu, přejedou mne ručním scannerem a maximálně mne někdo poplácá po kalhotách. Dělají svoji práci a nějak víc to něřeší. Myslím, že už jsou natolik znalí, že poznají nějakého teroristu od obyčejného cestujícího.
A kdyby došlo k nejhoršímu a realizovala by se nějaká podrobná osobní prohlídka, taky se to dá přežít, obvykle bývají všichni celkem fajn a slušní.
Myslím, že s potvrzením někde ve Francii by byl člověk o to víc podezřelý. Nakonec, podobný papír by si mohl sehnat i potencionální terorista.
Takže bych to neřešil a byl v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.