Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Minulý týden v úterý, pravděpodobně ve 22 hodin večer, mi měly být zaslány peníze na můj účet (ČSOB => FIO), které doteď nepřišly. Jak všichni víte, byly dva dny svátku a poté hned víkend. Je pondělí ráno 8:45 a nejsou tam. Zajímalo by mě, jestli:
- už je tam podle zákona musím mít nebo je ještě limit (např: do 11:59 dnešního dne)
- se mohu optat banky, jestli mi z konkrétního účtu byly poslány peníze a banka mi toto sdělí nebo takové informace neposkytuje
Potřeboval bych odpověď hlavně na první otázku, protože co jsem tak pochopil, jsou na převod 2 pracovní dny. Protože byl ten svátek, mělo by to přijít nejpozději dneska, ale jestli to znamená dneska po celý den nebo jak. Podle mě by to z ČSOB do Fia mělo dojít za chvilku, když spolu spolupracovali. Ono je totiž možné, že peníze dotyčný neposlal, ale potřebuji mít jistotu, abych mu nekřivdil.
Děkuji za odpověď
Tak pokud si vzpomínám dobře tak je to vždy do 3 pracovních dnů jak si sam psal byly svatky tak nejpozdeji zitra by si je mel mit pripsane na uctu.
No já myslím, že to je do dvou dnů, je na to i zákon, ale nevím, jak se to počítá. Protože úterý večer - středa - pondělí jsou tři dny nebo jestli se to myslí následující dva dny po odeslání...
Nevím jak je to u jiných bank, ale u mé to je max do 5 pracovních dní a bankujou od 8,00 - 20,00 ve všední dny, ne o svátcích a víkendech. Zákon neznám, píšu jaká je praxe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.