Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pas i pro dítě do Chorvatska?

Od: petricekvratislav odpovědí: 5 změna:

stačí 8 lete vnučce pas do chorvatska nebo potřebzje ještě jine formality_,? *slunce*DĚDOUŠEK

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

potřebujete ještě písemný souhlas rodičů s vycestováním dítěte do zahraničí. postačuje v angličtině. samozřejmě ověřený.

doplněno 08.07.12 18:44:

kapko:

platí to, určitě, ve všech státech, kterými bude tazatel projíždět? než kontaktovat s dotazem všechny příslušné zastupitelské úřady, raději bych si tento dokument s sebou vzal. navíc můžete narazit na neinformovaného policistu...

Písemný souhlas již není potřeba. Na stránkách MZV je to všechno popsané:
mzv.cz/...

doplněno 09.07.12 09:04:

Krkovičko, je to tak, jak říká Lesi. Pas, nebo občanku dítě potřebuje.

krkovicka*
Kapko.Můžu s dcerou do Polska?Pás nemá ani žádný doklad.
doplněno 09.07.12 09:08: Měla jsem v hlavě furt shangaysky(nebo jak se tomu říká) prostor.Hranice bez celníku atd.Teď jsem si něco našla.Oni by mi jí tam zadržely a poslaly by mě zpět do Čr,děkuji,že vím.

Tak k cestě do zahraničí dítě nějaký svůj doklad potřebuje - pas nebo občanku. Pokud vycestujete bez dokladu, riskujete problémy. Nevím, nakolik kontrolujou v Polsku, ale moje zkušenosti z Německa a Rakouska jsou, že kousek od hranic často bývají policajti, kteří nás staví a kontolují jak vůz, tak osoby v něm (tedy potřebné doklady, ne žádné velké prohlídky).

krkovicka*
Děkuji lesi.Popravdě těch změn přišlo hodně.Nestačím se orientovat.Pás ji nechám udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]