Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může být nádor v mozku dědičný?

Od: lujs® odpovědí: 8 změna:

Víte o tom prosím někdo něco víc? Díky za názory nebo zkušenosti.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den Lujsi. Nikdy, nikdo Vám nemůže napsat, tak a tak nádor pokračuje, je to dědičné. U nikoho to není stejné. Jeden zemře v rodině na rakovinu a další se dožije 95 let.

Chce to vykašlat se na nemoc a brát život, takový jaký je. Radovat se z každého dne, kdy vidíte ráno sluníčko vycházet a večer zapadat. Jsou ještě horší nemoci, kdy vám postupně odřezávají kousek těla, a vy čekáte, kdy to jen skončí. Je to dva měsíce, kdy jsem se dozvěděla, o mladém chlapci, jedničkář, který musel přestat sportovat a dělat jakoukoliv činnost, protože mu objevili na mozku nádor. Nádor, který se nedá operovat a roste. Představte si, že tomuto chlapci, to rodiče museli vysvětlit a on s tím musí dál žít a chodit do školy. Zatím je doma a vyrovnává se s tím. Představte si, jak rodiče trpí, je to jejich jediné dítě. Nikdo v celé rodině, kam sahá historie, neměl žádnou rakovinu ani závažnou nemoc. Nic není dědičné, jen jak píši rádci nahoře, jsou k tomu dané dispozice.

doplněno 08.07.12 22:26:

Jen můj názor.

ron*
hodnocení

1x

Dobrý večer.

Můj názor je, že žádná taková nemoc není přímo dědičná. Dědičné jsou jen genetické dispozice k ní. Můžete si nechat udělat genetické vyšetření. Ale co když Vám řeknou, že genetické dispozice k rakovině máte. Pak se budete celý život trápit, bát a pozorovat.

Já bych se zaměřila na prevenci - na preventivní vyšetření. Můj otec se léčil s rakovinou tlustého střeva. Vím tedy, že mám genetické předpoklady k této nemoci větší než ostatní, a proto se nechávám pravidelně prevetivně vyšetřit. Když už nic jiného, alespoň se případné onemocnění podchytí včas.

Vznik nemoci samozřejmě může ovlivnit i styl života, míra stresu, prostředí, ve kterém žijete. I to se dá do jisté míry ovlivnit.

hop®
hodnocení

1x

Lujsi, nádor není dědičný. Ani v mozku, ani v prsou, ani v děložním čípku. Určité genetické předpoklady být mohou, ale není to statisticky důležité číslo... Ty buď v klidu, spíš se boj rakoviny vaječníků ;)*smich*

hodnocení

No já sem to spíš myslel o těch dispozicích než o vyloženým dědění.:(

doplněno 08.07.12 23:41:

Můj otec umřel před 17lety (nedožitejch 50) na nádor na mozku a já mám poslední dobou bolesti hlavy, závratě, mžitky před očima a podobný symptomy tak nad tím přemejšlím z týdle strany. Teď ještě navíc se mi do toho plete vzpomínka na to jak od svejch 15 tvrdím že se nedožiju 50. No a pomalu ale jistě se ty roky začínají blížit tak možná začínám mít strach.*nevi*

krkovicka*
Myslím si že ne,není to dědičny.V naší rodině máme bercove vředy-dokonce obě babičky a prababicky je měly a taky se toho bojím jak čert kříže.Uvidím jak si nožky povedou na stáří.
Kamaradčin bratr měl leukémií,dostal se z toho,dnes mu je 35 a má moc rád děti.Ovšem blázen,si vsugeroval že vlastní děti nikdy mít nechce,aby jim rakovinou neznicil život.Je pro něj těžké se usadit a mít partnerku v tomhle tolerantní.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Určitě není *tanec*, ale pokud na to budete myslet, tak ho dostanete. Mozek je nejgeniálnější hmota ve vesmíru. Jednou jsem byla u astrologa a ten mi řekl, že mi do 5 let odejte ledvina. No a už je to 10 let. Řekl mi jiné věci a já se na to naštvala a řekla jsem si, že to tak nechci a nesplnilo se z toho nic. Takže je to jen na vás. *srdce*

krkovicka*
To musel být pošuk vám tohle říct:D
lolaprasatkova

Hodně lidí se ptá na horší věci. Moje zdraví není nejlepší a ledviny taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]