Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registr dlužníků

Od: kd odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer všem,chtěla jsem se zeptat zda by se mohl člověk dostat do solusu,nebo do bank.nebank.registů proto že má více půjček,nebo pro předluženost?Chtěli jsme s manželem konsolidaci,ale nebyla nám poskytnuta,protože je prý manžel v registru.Ale já na 100%vím že nemáme jedinou půjčku po splatnosti,jelikož to platím já ze svého ůčtu,a opravdu poctivě každý měsíc posílám splátky.Dostala jsem tel.čísla aby jsme si tam zavolali a zeptali zda jsme tam kdekoli vedeni,ale sama si myslím že tel.je nám k ničemu že nám to po tel.neřeknou,nebo ano?Děkuji moc za odpovědi a přeji krásný večer.KD

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Sdělí to jen na osobní nebo písemnou žádost, telefonicky pouze tehdy, budete-li mít ´ověřený´ telefon...

CBCB - cbcb.cz/...

SOLUS - solus.cz/...

Obecně - každá půjčka (leasing, splátkový prodej...) je vedena v registru, s údaji o platební morálce...

doplněno 21.01.13 23:17:

Zabu - nebudu se s tebou hádat, já to vím... Vím to jistě... Zcela jistě...

:-D

doplněno 21.01.13 23:22:

CERD sdružuje data z několika rejstříků (+ nějaká další), ale ne všechna - a přiznám se, že s jeho činností nejsem detailně obeznámen...

doplněno 21.01.13 23:24:

BTW - pokud vím, pro občany jsou nejdůležitější CBCB a SOLUS (členové jednotlivých rejstříků jsou na jejich webech)...

zabu

Omyl. V registru jsou pouze dlužníci kteří mají problém. Tedy např stačí i jedna pozdě zaplacená splátka. Ale pokud nemáte problém, v registru nejste.

kd
hodnocení

my si opravdu nejsme vědomí o nějaké nezaplacené splátce,nebo i jen opožděné.Ještě jsem ted prohlížela zpětně výpisi z ůčtu z kterého to posílám a vše je v pořádku(srpen-leden2013).Proto my to nejde na rozum.A to ještě vše posílám 5dní před datem splatnosti aby to tam opravdu včas došlo.Tak právě proto mě napadlo zda tam může byt člověk kvuli hodně půjčkám?Ale v té bance mu řekla že je to kvuli registru,ale že neví co přesně.Ale v listopadu mu poskytli (ta samá banka)úvěr?No a v prosinci už tu konsolidaci zamítli?

kd
hodnocení

děkuji za info.Jen se ještě zeptám co ještě ten centrální registr dlužníků,zkusili jsme se tam zaregistrovat a po přihlášení jsme tam zvolili seznam našich pohledávek,a píšenám to že je náš seznam(manželův,vlastně i můj)prázdný.To je to samé jako Solus atd.?

buss

CERD? Tak si to zadejte a počtěte si, co se o něm proslýchá. Tam vás dá kdekdo. Zajímejte se o Solus a CBCB. Tam dávají a čerpají info banky.

doplněno 22.01.13 00:54:

A písemná žádost ověřený podpis, žádosti jsou na webu, zpoplatněno, přijde dobírka.

kd
hodnocení

děkuju,ale právě jsem si to našla,zbytečná registrace!Doufám že toto nikdo nezneužije,píše se tam vše, včetně rodného čísla*zed*

rory*
hodnocení

0x

Nám skonsolidovali půjčky až na po čtvrté. Paní v bance nám řekla, že to máme zkoušet pokaždé po 20 dni v měsící kdy jsou obnoveny všechny údaje. Stačí i jeden nepovolený debet na běžném účtu a na měsíc je konec se schválením nějaké půjčky.

kd
hodnocení

Děkuju Vám za info,díky Vám mám pocit že to třeba ještě vyjde?!*modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma registr dlužníků

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]