Nejste přihlášen/a.
dobrý den Všem, potřebuju poradit co mám dělat! Investovala jsem s rodiči(formou pujček)do domku přítele, on domek prodal a mě zustaly jen dluhy na které mi nepřispívá a já jsem na pokraji exekuce. Jde v mém prípadě vyřídit osobní bankrot když nemám žadný majetek? Předem děkuji za odpoved
Dobrý den.
Nepíšete, máte-li zaměstnání. Pro oddlužnění je mimo jiné třeba prokázat stálý příjem.
Obraťte se na nějakého insolvenčního správce. Do vyhledávače zadejte: Seznam insolvenčních správců - přehled.
Seznámí se z Vaší finanční situací a profesionálně poradí.
Dobrý den , zaměstnání mám ( naštěstí) jenže to nepokryje pohledávky co mám. Dívala jsem se ruzně po oddlužnění jenže jsem narazila na : zaplatte predem a pak se uvidí atd. jenže má finanční situace to nedovoluje . Dívala jsem se na tu stránku co jste napsal a moc tomu nerozumím , mužete to prosím upřesnit? Předem děkuji
Dobrý den. Slunce, co se týče osobního bankrotu, obratte se zde: financnitisen.cz/... Zhodnotí splnění všech zákonem stanovených podmínek pro vstup do procedury, pomohou se sepsáním návrhu atd. nebo případně poradí, co ve Vaší situaci dělat. A důležité pro Vás je, všechny služby Poradny jsou poskytovány zdarma.
doplněno 08.07.12 13:05:Jednou z podmínek pro osobní bankrot je, že při oddlužení musíte po dobu 5 let splatit alespoň 30% ze všech dluhů formou pravidelných měsíčních splátek. Nikde jsem nenarazila na to, že by mezi podmínkami bylo i to, že musí mít člověk nějaký majetek.
Přišla jsem o vše,včetně střechy nad hlavou,práce,přítele,zbyli mi jen velké dluhy.Můžu vyhlásit osobní bankrot? Kam se mám obrátit o pomoc?
Odpověď:V tomto případě Vám doporučuji vyhledat právníka nebo nějaké občanské sdružení, které by Vám mohlo poradit, jak vyplnit návrh na zahájení insolvenčního řízení. Obecně je nutné zaslat soudu seznam Vašeho majetku a seznam Vašich závazků včetně jejich doložení tak, aby soud mohl posoudit, zda skutečně jste předlužený a na základě rozhodnutí soudu pak bude rozhodnuto o tom, jakým způsobem bude Váš úpadek řešen.
Přidat nový komentářjen jeden příklad z mnoha, všude píšou- seznam majetku
doplněno 08.07.12 13:44: děkuji Vám každá rada dobrá zjištuju že čím víc o tom čtu tím mín tomu rozumím
Slunce, nejjednodušší by mohlo být podívat se na stránky insolvenčního rejstříku a pohledat náhodně nějaké úspěšné řízení o oddlužení. Najdete tam konkrétní návrh, přílohy, všechny náležitosti. Zkusím Vám něco najít.
Mrkněte na odkaz. Do formuláře na ins.rejstříku jsem zadala opravdu zcela náhodně nejčastější jméno v republice Jan Novák. Z výběru jsem vyhledala opět náhodně řízení, u něhož bylo povoleno oddlužení, tedy všechny podmínky a předpoklady byly splněny. Když si projdete všechny dokumenty v řízení, měla byste pochopit, jak má žádost o oddlužení vypadat a co má obsahovat, aby bylo oddlužení povoleno. Doporučuji také přečíst si Insolvenční zákon. Nemusíte ho číst celý, ale aspoň části o oddlužení si přečtěte pozorně, spoustu věcí pochopíte líp a snáz se zorientujete i v insolvenčním rejstříku. Najdete ho (stejně jako ostatní důježité informace) na www.justice.cz
Hodně štěstí.
dobry den ,ted jsem zkoušela DLUHY SOS dotazník a uvidím co a jak děkuji za odkaz mrknu pročtu
Mohu Vám poradit i pomoci, pošlete SMS s kontaktem na Vás - zavolám zpět - možno i na e-mail zdenek.pilny@centrum.cz
Mám jenom částečnej invalidní důchod (vo práci zavadím leda ve snu) a oddlužení mi schválili. Teď už skoro rok čekám než začnu splácet.
Osobní bankrot
Dlužník nesmí být podnikatel, má závazky, které nedokáže splácet a má více věřitelů. Má prokazatelný příjem.
Řešení: Může prodat majetek nebo může 5 let žít z životního minima a zbytek splácet na dluhy.
Věřitelé dlužníka většinou dostanou méně než 30 % dlužné částky. S podáním žádosti o osobní bankrot musí věřitelé souhlasit.
Soud může žádost odmítnout.
Ještě než začnete s osobním bankrotem, zkuste půjčky refinancovat - tj. spojit do jedné, ideálně za výhodnějších podmínek, než jsou stávající dluhy. Pokud budete mít jednu půjčku, ušetříte minimálně na poplatcích. V lepším případě si může i prodloužit dobu splácení, takže snížíte výši splátek a bude to pro Vás finančně únosnější. Ale pozor, ne všechny půjčky jdou refinancovat bez sankcí.
Pokud máte písemné ujednání o půjčení peněz příteli, pak byste měla jednat a chtít po něm peníze zpět. A pokud ne, asi byste se měla poradit s právníkem, jestli je nějaká možnost z něj peníze dostat.
S osobním bankrotem Vám zdarma pomůžou
o Poradna při finanční tísni o.p.s.,
o SPES _ občanské sdružení
o ADRA _ kampaň spotřebitelský úděl
Matka si bankrot nechala udělat a konečně to vyšlo. Narazili jsme na doopravdy slušnou ženskou co to zařídila a poplatek si vzala, až když to bylo od soudu potvrzené. Každopádně pokud jste bývalému příteli zhodnotila dům (byť svou hloupostí formou půjček), on Vám nic nedal, můžete na něj podat žalobu u soudu a naopak dát exekuci Vy na něj.
Takže jak píšou, bankrot jde, musíte mít stálý příjem a tuším, že i zaplacenou nějakou část dluhu (snad 1/3) ale více by Vám řekl člověk, co tyto bankroty vyřizuje. Pokud jste ze severních čech, můžu Vám sehnat kontakt na tu ženskou, co to dělala mámě.
Nešlo o investici, nýbrž o půjčování si peněz. (Za investici byste mohla považovat peníze, které jste někomu půjčila s výhledem na jejich zhodnocení.)
Předpokládám, že na zakoupení materiálu, případně na ceny práce, oprav apod. máte doklady.
Nerozumím tomu, proč to berete na sebe a chcete situaci řešit osobním bankrotem? Proč dovolujete příteli, aby Vás v tom nechal samotnou? Jestli dluhy vznikly na základě společného rozhodnutí, měli byste je společně i řešit. Odmítá-li přítel situaci řešit (splácet půjčky), nebyla by na místě žaloba? Nepovažuji za korektní jednání Vašeho přítele (aby Vás takto využíval).
doplněno 21.07.12 23:20:Exekutor může navštívit jakékoliv místo, kde se domnívá, že může mít dlužník nějaký majetek - tedy i domácnost rodičů, kteří dceři před nedávnem zrušili trvalý pobyt.
Nejspou řídké případy, kdy exekutor navštíví byt, ve kterém už třeby 2 roky bydlí někdo jiný, a zabavuje majetek, na který nájemníci nemají pořizovací doklady na své jméno.
Dobrý den , problém bude v tom že doklady nemám dávala jsem hotovost a na dokladech o zaplacení je přítelovo jméno,ale dluhy jsou na mé jméno.Věřte mi že vživotě takovou věc už nikdy neudělám,protože to co ted prožívám nepřeju nikomu.Nejhorší na tom všem je když vidím jeho arogantní výraz a výsměch jak jsem byla hloupá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.