Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedošel mi cenný dopis z UK

Od: wamp® odpovědí: 7 změna:

Krásný den přeji*slunce*Před měsícem mně byl zaslán cenný dopis z UK,který dosud nedorazil.Věc České pošty to prý není,číslo balíčku jsem si našla na mezinárodních stránkách přepravců,tj.GLS.Tam jest psáno,že byl odeslán-přesné datum i čas.Obrátila jsem se tedy na ně telefonicky,kde mi sdělili,že si toto mám vyřídit s poštou v UK.Tak nevím na koho se mám momentálně obrátit,že by na ombudsmana?Nic jiného mne nenapadá.Děkuji za rady,je to velice prekérní záležitost!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Číslo zásilky máte? Já posílala jednou i dopis do parlamentu do Bruselu. Ale použili jsme kurýra, stálo to 200 kč. Bez čísla zásilky nelze reklamovat.

hodnocení

0x

U poštovní přepážky se vůbec nebavte! Běžte za vedoucí pošty a trvejte na vyřešení! *hej*

Existuje pouze jediné řešení a sice:

Reklamaci může podat pouze odesílatel na poště v UK. Předloží podací lístek (či jeho UK variantu).

Pak je reklamace postoupena do Česka na Mezinárodní provoz České pošty. Odtamtud je reklamace postoupena na dodací poštu v ČR.

buss
hodnocení

0x

Před odchodem na poštu s reklamací si přečíst poštovní řád, zákon, reklamační řád aby neobluzovali, jak a kde se reklamuje. Jinak nelze se znalostí věci argumentovat.

hodnocení

Bohužel,odesílatel se momentálně již v UK nenachází,tak,a babo raď:(
iz*

Ombudsman nepomůže.

Reklamovat zásilku lze v místě podání (UK). Můžete zkusit napsat do UK na poštu a přiložit údaje, které jste k zásilce získala, (případně i podací lístek), ale moc bych si od "reklamace na dálku" neslibovala.

hodnocení

Děkuji všem za rady a čas*pusa*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]