Nejste přihlášen/a.
dobrý den, chtěla bych se zeptat zda byste mi někdo neporadil s plnou mocí. Nacházím se v zahraničí a ráda bych napsala plnou moc mojí mamce, popř. babicce aby me zastupovali v jednání o dokumenty na matrice (vysvedcení o právní způsobilosti k uzavření manželství) dále o jeho oveření na krajském úřadu, jeho legalizaci na ministerstvu zahraničních věcí a jeho superlegalizaci na Brazilské embasadě. Jsem v tomto oboru trochu ztracená tak bych se chtěla zeptat, zda bych mela napsat jednu plnou moc, jsmenovanou plná moc k zastoupení u úřadu či podobně a dále vypsat vše co jsem vypsala výše, nebo zda byste někdo nevedel, jak to napsat. Poté budu muset nechat ověřit podpis,a nechat zaslat dokument zpět do Čr, to vím. Předem moc děkuji!
Cílená a ověřená plná moc je možná. Nicméně abyste předešla problémům, které by mohly vzniknout, kdy náhodou jeden úřad odkáže na jiný, který nebude v plné moci uveden, pak by možná byla lepší volba tzv. Generální plná moc ( příklad). Přepokládám, že rodině věříte. Generální plná moc má pak využití i v budoucnosti, při nejrůznějších peripetiích s úřady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.