Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodnutí od včely - jaké reakce?

Od: lacris odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

ráno mě píchla včela, z něvědomí jsem si na to dala ocet, a vzala jsem si analergin, neboť jsem alergik, byť ne zrovna na píchnutí včely. Teď, večer, to mám oteklé a s prstem na pravé noze nemůžu hýbat. Nevíte, jestli je to normální reakce a jestli mi pomůže, když na to dám ještě tu cibuli?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Ta cibule zabírá, ale dává se hned po bodnutí. Spíš by to nyní chtělo přikládat hodně studené obklady. A pokud máte Fenistil gel, pak potírat. Ten chladí také.

hodnocení

1x

Dobrý den. Jako alergik by to chtělo mít doma vždy po ruce Dithiaden, je na lékařský předpis, ale na 100 % pomáhá. Jestli máte doma vápník, klidně si dejte dva kusy. Dejte si studenou vodu do umyvadla, 3 lžíce soli a nohu namočte. Nechte nohu namočenou, vydržte to, že voda je studená. Čím déle vydržíte tím lépe. Otok bude menší. Je to první pomoc. Jen můj názor, jsem alergik.

des*

Měli jsme doma včely a tak o nějaké bodnutí nebyla nouze.Ten ocet funguje velice dobře,taky stačí utrhnout a rozetřít na píchanci lístek máku,měli jsme ho všude divoce.Jinak druhý den není po otoku ani stopy.Není potřeba se jančit,když to není zrovna na krku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]