Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji radu,zda je možné uplatnit nějakou škodu,kterou mě způsobily kroupy na mém autě,které jsem měl zaparkované u firmy,kde pracuji,ale přes týden jsem odjetý.Škodě jsem nemohl zabránit.Zajímá mě tedy,jestli zaměstnavatel odpovídá za škody způsobené na odložených věcech,v tomto případu za auto na firemním parkovišti.Díky za každou radu.
Za povětrnostní vlivy váš zaměstnavatel opravdu nemůže,takže pokud nemáte havarijní pojištění a v něm uvedeny škody způsobené povětrnostními vlivy,tak bohužel na náhradu škody nemáte nárok.Navíc,zaměstnavatel nebo případný soud by vám mohl říct,že můžete jezdit do práce městskou dopravou,pokuď to máte kousek,tak na kole nebo pěšky. Je mi líto.
no do práce to mám z místa trvalého bydliště 140 km,takže je nepravděpodobné,že by kolo,jinak nástupy mám taky každý týden jinak,takže jedině auto...
Pokud vám zaměstnavatel výslovně přikázal, že máte do zaměstnání přijet svým motorovým vozidlem, pak připadá v úvahu, že by mohl škodu nahradit. Pokud si jezdíte do práce svým vozidlem na základě vašeho rozhodnutí, pak to je váš problém a zaměstnavatel s tím nemá nic společného. Ono to je koneckonců jedno, protože pojišťovna vám škodu uhradí z vaší pojistky.
Jak je to právně ošetřeno, netuším. Avšak se mi zdá vaše počínání alibistické.
Na podobné škody se vztahuje havarijní pojištění.
Při použití dnešní techniky, cena opravy není vysoká.
a proč alibistické?...po mě by taky chtěli všechno uhradit,kdybych něco zničil...nebo se nechoval tak ,aby ke škodě nedošlo,jen se ptám
Dobrý den. Pokud máte na Vaše auto havarijní pojištění, tak zavolejte na Vaši pojišťovnu a vymáhejte škodu. Pokud havarijní pojistku ovšem nemáte, bude velký problém a nejspíš se s náhradou škody můžete rozloučit. Zaměstnavatel tuším ručí na příruční věci do 10tis., ale to se dle mého názoru vztahuje na pěněženku, oblečení a cennosti, nikoliv však na auto. Mohl byste se ovšem soudit s Vaším zaměstnavatelem, kdyby Vám auto ze zabezpečeného pozemnku firmy někdo ukradl či vykradl. Ale, když ho máte poničené kroupami, kterým Váš zaměstnavatel nemohl zabránit, nečekejte náhradu škody. Ale zkuste se ho zeptat, zda není proti podobným věcem pojištěn, ale pochyboval bych.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.