Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mazani před opalovaním

Od: richter* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Na internetu jsem se dočetl,že se mám namazat opalovacím krémem 30.min před, než se půjdu opalovat,ale pak když už se půjdu opalovat tak už se znovu mazat nemusím?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Tohle jsem vyčetl! Aby byla ochrana co nejúčinější naneste krém vícekrát, zváště při silném pocení, po plavání a po osušení. Chraňte se před intenzivním poledním sluncem.

sargo*
hodnocení

2x

Snad to jenom po nějaké době (nebo důkladnějším pobytu ve vodě) přiživit v závislosti na tom, jak moc sluníčko svítí a jak citlivou máte pleť a také jak dlouho se na něm povalujete. :)

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Já se mažu vždy, když vylezu z vody. Zvlášť teď, když je slunce tak intenzivní. Lepší je namazat se víckrát než si pak léčit bolestivé spáleniny. Vyberte si opalovací krém s vysokým UV filtrem.*slunce*

hodnocení

0x

Pochopila jsem to dobře, že se chcete jít opalovat? Ne se chránit před sluncem a tenkou ozonovou dírou? Namazat se třeba ořechovým olejem a jít chytat barvu? *cert*

doplněno 05.07.12 16:45:

*klik* Ahááá, to jste hooodně odvážný *sok**sok**sok*

richter*
hodnocení

Ano pochopila jste to dobře,chci se jít jen opalovat.

richter*
hodnocení

Co je na opalování tak odvážného?

Poklikejte a pohledejte si něco o ozonové díře a problémech se sluncem, které ozon nedostatečně filtruje. ;) Na vlastní oči jsem viděla rakovinu kůže. Ne jen melanom, ale velkou plochu. Už bych to nikdy vidět nechtěla! Hnědá barva kůže mi za tohle riziko nestojí!

pavelnovy*

Opaluju se už 5 let a žadnou rakovinu nemám...

všeho do času. . .

hm*
hodnocení

0x

No, hehe, nejlepší je, když se někdo chce opalovat a naplácá se krémem s faktorem bůhvíkolik. :)

Jak někdo už napsal, trochu pozor na intenzitu slunce a na tu díru v atmosféře. Můj názor je, že hezčí a trvalejší barvu chytneš při pomalém opalování klidně i bez krémů, to ale určitě nelez na slunce před 3. nebo lépe 4. hodinou odpolední středoevropského času (tj. 4., případně 5. hodinou toho pitomě posunutého letního). A stačí jednou až dvakrát týdně.

Jinak ke Tvé otázce: při samotném opalování by možná mohlo stačit namazat jednou; sledoval bych průbežně mocnost toho napatlání a při pocitu, že se ztrácí, bych mazání opakoval.

richter*

Díky moc za odpověd. :)

askmenow*
hodnocení

0x

ideální je dle mé kožařky namazat se tak dvacet minut předtím, pak jít na slunce, nátěr obnovovat tak každé dvě hodiny, při koupání a hlavně otírání do ručníku častěji, také záleží na kvalitě krému.

richter*
hodnocení

Jinak chci se ještě zeptat co přesně se rozumí pod slovem Nadměrné opalování? To je asi,že jste každý den od rána na slunci? Já se hodlám opalovat tak max 3-4 hod to stačí ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]