Nejste přihlášen/a.
Ahojky všem
Chci se zaptat - je tu také někdo kdo trpí příšerným strachem z lékařů? jejich prostředí a hlavně zákroků a injekcí? Nebo jsem jediná? Lidi na mně koukaj jako, že jsem hysterka a úplně blbá ... ale když je strach z injekce takový, že bych radši umřela, tak se asi neni čemu divit. Nevím od kdy to mám, nevím proč, ale protsě je to tak - jsem ted dost na dně, čeká mne operace a vše je pro mně nesnesitelné ... ale musím na ni ... co dělat? jak se uklidnit, když to ani nejde? Na tohle není žádné rady a ani pomoci ... možná když zjistím, že je nekdo stejný jako já, bude pro mně aspon radostí to, že si uvedomím že nejsem blbá, ale prostě fobiomaniak kterých je třeba i víc ) achjo ...
Myslíš,že to je Fobie.Já nesnáším doktory a bojím se,ale chodím jen ke známým doktorům,tak to zvládám.Mám po 2 operacích kolene to se dá přežít,dostaneš prášky na uklidnění,ale někdo mi dát injekci do kolene tak nežije(ještě se to nikdy nikomu nepovedlo a nepovede já jim vždy nadala a koleno nedala.Držím palce a neboj
jsou horší věci,když tak písni s čím jdeš na operaci klidně vnitřní poštou.
Děkuju všem za odpoved - no a asi tak - psychiatra a psychologa za sebou mám a nevedeli si vůbec rady, byla navrhovaná hypnoza, ale bala jsem se, nevim proč ... čas operace se blíží, v pondělí jdu pro papír k psychiatričce, která napíše douuuuhoooou zprávu nemocnici jaký jsem psycho a aby semnou zacházeli opatrně ... musím se ale přiznat ... mam dítě, porodila jsem ho protože jsem musela ) ale 12 hodin v bolestech, bez injekce a když jsem skolabovala tak jsem se probrala s kanylou ... to jsem nejak vše ustála ... ted jsem nedávno jela k praktické doktorce, která se stala mou kamarádkou abych ji mnela trochu ráda
) a ta mi chtěla píchnout tetanus .. rozhodla jsem se že se na to do příště připravím .. jenže jsem tam nakonec jela stím, že podepíšu kartu, že když umřu na tetanus, že léka za to nemůže ... opravdu jsem to chtěla podepsat ... v tu chvíli mi oznámila že může být přeočkovaný až po 15ti letech ... oddychla jsem si - jenže na chvíli ... před opearcí je tetanus nutný ... tak jsem se rozhodla udělat krok a zvládnout to ... v lékárně jsem pořídila náplast napuštěnou anestetikem a dala si ji na ruku ... k doktorce jsem jela na 3x tam zpet (zdrhala jsem) .. nakonec jsem tam šla ... do ordinace jsem šla se zavřenýma očima stím, že injekci nemužu v žádném případě videt ... sundala naplast a já furt čekala kdy to přijde .. a byla tam ... nebylo to díky naplasti citit, ale pak? malm jsem zvracela a omdlela, bylo křísení ... ted mam před sebou předoperační vyšetření .. to nedám opravdu ne .. brrr odber 3-4 zkumavek ... ale jak je možné že jsem dala tu tetanovku? je videt že to vše zvládnout chci ... ale naplsat na odber krve nepomuže i kdyby mne umrtvila snad celou ... to je na mne moc... no takže ted v podstatě nevím jak na tom jsem, dokalazala jsem na umrtvenou ruku dát tetanus .. ale jakto,? když jsem málem podepsala papír že když umřu na tetanus že za to nemohou ... jsem divnej tvor ... gyndu přežiju, jen kolena mam moc u sebe ... to ale zní ted divně, že všech se bojim a na gynde ne co? nejsem uchyl, jen mi říká princezno a je hodnej
)
už to mam od dětství - mlátila jsem doktory a utíkala, ted jsem dospelá tak jsem slušná, ale zranitelnější ... mněla bych jet na karlák a projít to tam - ale to mi nepomůže, budu vedet že se mi nic nebude dělat
Upřesním, že operace se týká zubů a to v takovém rozsahu, že absolutně všechny pujdou ven ... navštívila jsem zubaře - tam jsem se klepala, a přes pláč nemohla mluvit, bylo mi horko, a mněla jsem tlak v hlave, takovej strach a uzkost ...fuj ... bylo mi řečeno co podstoupím .. vím do čeho jdu, ale opravdu ten strach to je moc ... je vidět že to chci zvládnourt jen ten strach ... neni to snad ani fobie, nevím co to je.. je to odhodlání ANO strach NE.
Já právě chci ten zbytek co tam mám ven .. a jedine porcelán, chci už klid ... behem těhotenství to zuby odnesly hrozně .. a celkově je mam špatné ... a nemužu se uspívat, neni to hezké ... je to utrpení ... nemam žádné sebevedomí, dokonce jsem zkončila v zamestníní které mne bavilo... stydela jsem se ... mam to holt složité ... mam motivaci, mam strach ... a neni mi pomoci ...
zuby jsou asi nejhorší ... ale kolena jsou taky peklo .. vím od kamarádky .. no i když takové karpály? fuj jehla do svalu .. to podstoupila mamina...závidím tu odvahu ...
Každá rada dobrá ) děkuju, ale mlátit se nechci
ale určitě si na to v nejhorším vzpomenu a usměju se ...
) je to strach z jehel a bolesti .. i když ta boles hmmm když jsem mněla zánet a docela vážný, tak ta bolest byla hrozná ale i tak mne nedonutila vyhledat pomoc, tak nejak jsem si na ni zvykla ... jde spíš o tu jehlu, jde o ten vpich .. fuj jen ted když o tom píšu tak mam chodila v pěst
Každopádně dekuju všem za písmenka - lidi kolem mne o tom nemluví ... asi maj strach že nechci, ale já chci pomáhá mi to a beru to jako podporu - takže dekuju moc
Odebrání krve je dnesky už bezbolestné a pro děti existuje nějaký sprej kdy nastříká a nebolí.
doplněno 28.10.08 21:10:Co to udělat opačně a na jehlu se těšitnebo si říkat to je malá včelička.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.