Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod peněz přes bankomat

Od: heterak® odpovědí: 5 změna:

Potřebuji přeposlat nějaké peníze z účtu na účet přes bankomat.

Nevím si rady s jednou kolonkou "DOBA SPLATNOSTI" ¨Potřebuji,aby se peníze převedli na druhý účet co nejdříve. Když tam teda napíši doba splatnosti 4.7.2012, tak je banka povinna to přeposlat nejpozději toho 4.7.? Banka by teda měla pouze 1 den na převod

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

0x

No já bych nevyplňoval nic a banka to pošle co nejdříve to bude možné. Pouze za určitých okolností má význam expresní platba, ale to bývá většinou třeba do 13 hodiny. Pokud to máš do stejné banky tak je to téměř hned, pokud do jiné tak to je strop 2 pracovní dny.

doplněno 03.07.12 22:09:

Doba splatnosti, tam není pro tebe a pro mne co platíme na poslední chvíli ale pro ty co zadávají příkaz třeba měsíc dopředu. Já ani u expresní linky ani u internet banky nikdy den splatnosti nevyplňuji a banka to provede co nejdříve.

hodnocení

Ale tam se většinou nějaká doba splatnosti napsat musí. Co tam mám tedy napsat?

petapeta*

Vzhledem k dnešní pozdní době vám nezbývá nic jiného, než napsat zítřejší datum, tj. 4.7. Protože 5. až 8. jsou dny pracovního klidu, peníze při převodu do jiné banky budou připsány nejdříve 9.7.

hodnocení

Měl sem vždycky za to,že doba splatnosti se tam píše proto,aby banka nejpozději v tento den doručila peníze na onen účet. Tato kolonka mi tedy postrádá smysluplnost.

Dneska bych už tam stejně nešel,ale až zítra, Jendná se o převod do jiné banky. Co tam tedy napsat za splatnost?

petapeta*

Při zadávání příkazu k platbě je dnem splatnosti datum, kdy banka peníze odešle. Proto se doporučuje zadávat tento datum o tři pracovní dny dříve, aby peníze došly do termínu splatnosti závazku (např. faktury). Vy můžete použít nejbližší datum splatnosti 4.7., to znamená že tento den budou peníze odeslány a s největší pravděpodobností dorazí nejdříve až 9.7. Převod na účet v téže bance by pravděpodobně proběhl ještě téhož dne, ale do jiné banky to je minimálně až druhý pracovní den.

doplněno 03.07.12 21:59:

Dobré je mít internetové bankovnictví, které je zdarma, a zadat příkaz můžete zadat v kteroukoliv dobu, ale stejně platí to, co jsem výše uvedl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]