Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, mam takovy problem... strasne se mi uz nechce do skoly... jako kdyby tam na me neco padalo...prijde mi ze me tam vsichni nesnasi i kdyz vim ze to neni pravda... jako kdyby mi vsichni lezli na nervy a krome toho jsem strasne vztahovacna a uz to o me i dost lidi reklo... nevim ... a navic mi prijde ze uz nebudu nic stihat budu v kvinte na gymnaziu...asi budemem mit cely tyden do ctvrt na 3 a strasne mi to leze na mozek...bojim se ze nebudu mit na nic cas... nevim... je mi z toho uplne zle... rikam si ze se to srovna kdyz je teprv 2 nebo 3 den prazdnin ale bojim se ze ne... ted jsem na chalupe a kdyz prijedu domu do bytu vzdycky si tam po tech dvou mesicich pripadam jako kdybych tam byla jen na navsteve... jak se toho zbavit?
Víš, on má ve škole každý nějaký mindrák... a všichni si hrají na to, že jsou frajeři a nad věcí. Já si na to taky hrála a vždycky to pomohlo:D
Do čtvrt na tři? To bych si pískala... my měli většinou do tří, odpoledky do pěti. Pokud jsi doma kolem 3, tak máš snad spoustu času i na učení, i na koníčky, ne? Do devíti, desíti času mraky.
Pokud víš, že jsi vztahovačná a lidé ti to říkají, tak na tom pracuj. Jinak se to samo od sebe nezmění. Když bude mít někdo nějakou poznámku, která se ti bude zdát mířená na tebe, prostě nereaguj, i když se to v tobě bude vařit. Tohle jsem měla pár let, než jsem si řekla, že na poznámky, ať jsou mířené na mne, nebo ne, prostě kašlu
A hned mám život veselejší
Človeče, toho se asi nezbavíš... Pokud se rychle nestaneš bohatou rentiérkou, bude tvým doživotním údělem pořád ´někam´ chodit (a ač se ti to teď třeba nezdá, škola je děsně fajn)... Co je to gympl - 8 let? - pak cca 4-5 let výšky... No - ale pak dalších třeba 40-50 let práce!
Hrůůůza...
Vím velice dobře, jak to myslíš... Kruciš - zkušenosti jsou fakt nesdělitelné...
"clovek si pak prijde takovy volnejsi..." - jo jo - na auto si musis vydelat (nemyslim jen koupi - hlavne na provoz) - takze zase "musi nekam chodit"... Pak - aby byl člověk opravdu volný, musí mít kde sám bydlet - tedy minimálně platit nájem (no jo - a zase "musíš někam chodit"). Pak chce člověk bydlet s někým, založit rodinu - pak prijdou deti (no, to už je potřeba hodně někam chodit, aby měly co jíst, co na sebe, počítač, net...)...
no ale prace se mi zda takova volnejsi a kdyz clovek pak najde dobrou praci (chtela bych byt advokat... treba si otevrit i kancelar) ale i treba vysoka se mi zda uz trochu lepsi nez gympl... je to takove, ze se clovek uci to co ho bavi a ne vsecko mozne.. mam z toho strach no.. a hlavne treba po skole uz budu plnoleta budu mit treba auto a tak... clovek si pak prijde takovy volnejsi... jeslti vite jak to myslim :D
I na VŠ se budeš učit spoustu předmětů, které tě nebudou bavit a které se mnohdy ani nebudou týkat zaměřením toho co chceš přesně studovat, nebudeš chápat proč se to učíš a mnohdy ani nikdy nepochopíš jaký učení takových předmětů mělo smysl (bohužel)
A i s autem a dobrou prací možná zjistíš, že nejvíc "volná" jsi byla když jsi byla ve škole .
můžu doporučit užívat si gymplu, co to jde. jsou to nejlepší léta života. i když to tak možná nevypadá. já taky žila v omylu, že až budu "dospělá" a samostatná, bude to o něčem jiném. ale je to vážně omyl. jak taky někdo správně řekl, i na vysoké se učíš i věci, které tě nebaví a k ničemu je nebudeš potřebovat. a i když je člověk pro obor nadšenej (já byla hrozně moc), před státnicema už to nenávidíš.a přitom už jsi tak daleko, že víš, že po státnicích žádné volno nepřijde, že "to" teprve začíná, protože začíná horší škola, škola života...navíc pokud chceš být právník a chcceš být dobrá, čeká tě dřina, mám kamarádku která dostudovala a rok pracuje a co u toho dělá? učí se, i přesto, že má školu, ořád musí něco nastudovávat a tak...a i když má práci ráda, věř mi, že ne vždy jí to baví...takovej je prostě život...asi jak to tady píšu to možná zní hnusně, ale chci tím jen říct, že teď opravdu prožíváš to nejbestarostnější období v životě, že po čase ti opravdu přijou problémy na gymplu jako banalita a že bys měla užívat každým dnem to, co jednou zmizí do nenávratna...mluvím z vlastní zkušenosti, kdybych mohla, dnes bych užívala gympl ještě daleko víc než tehdy a nedělala bych si tolik starostí...mí rodiče mi to kdysi říkali a já jim nevěřila a myslela, že škola je to nejhorší na světě...neudělej tu stejnou hloupost a věř aspoň ty mě..přeju krásné prázdniny, jsou ještě dlouhé, kdo by myslel na školu!
mÁM PRO TEBE JEDNU RADU ABYS CHTĚLA do školy.Vždycky kdyš dojdeš do školy a uvidíš žáky říkej si že ti nesahaj ani pod malíček a že ty jsi nejlepší z celého vesmíru.Nedávej jim to najevo ale mysli si to
Je to pěkně sobecké ale mě to pomáhá vždycky mi je potom líp
Hlavně o tom že ti nesahaj ani pod malíček nesmíš nikomu říct potom by tě nenáviděly
Ahoj, bohužel, co se týče času stráveného ve škole, tak mám obavu, že se s tím budeš muset asi do jisté míry smířit. Mít školu do 14.15 hodin sice není nic moc, ale jsou školy, kde se vyučuje i déle. Nezmiňuješ se navíc, v kolik hodin začínáte ráno, jestli máte v průběhu vyučování přestávky většího rázu a podobně. Dále není zmínka o tom, zda musíš do školy dojížděť, nebo jestli ji máš v místě domova. Pokud ji máš v místě domova, jsi šťastný člověk a až budeš mít zase na školu zlost, tak si vzpomeň, že mnoho lidí musí dojíždět, stojí je to nekřesťanské peníze, nemluvě o ztrátě času.
Pokud Ti to pomůže, tak věz, že já osobně jsem na tom podobně. Navštěvuji střední školu, a tak vím, o čem mluvím. Navíc se dá očekávat, že s postupem do vyšších ročníků bude hodin přibývat...osobně také přes týden skoro žádný čas nemám,štěstí, že jsou víkendy. A myslím, že to tak má i většina Tvých spolužáků.
Ty všeobecné znalosti jsou na gymnáziu potřeba, už kvůli tomu, abys udělala případně maturitu nebo přijímačky na vysokou školu. Po výběru konkrétní školy a po následném přijetí je to pak samozřejmě o něčem jiném.
Lindo, taky jsem si to prožila... tedy, že se mi nechtělo do školy. Spoustu věcí, které jsme se učili, jsem nechápala a dodnes 90% ani nevyužiju. Vždycky jsem si říkala, že až budu chodit do práce, bude to lepší... Ale není. Člověk sice vydělává a může si pak koupit, co třeba na škole nemohl, ale to není všechno. Do práce musíš na 8,5 hod. Někdy musíš dělat přesčasy, i když nechceš a radši bys v létě byla u vody. Máš zodpovědnost za to, co děláš. Musíš se spolehnout hlavně sama na sebe. Když neodvedeš kvalitní práci, může to mít někdy fatální následky. Ve škole dostaneš maximálně pětku a život jde dál. Představ si ale, že třeba svému klientovi špatně poradíš jako advokát a on skončí ve vězení... nebo přijde o majetek. A lékař může i zabít. A neníto jen o tom vystudování. Určité profese se učí a zdokonalují celoživotně. Třeba lékaři... ale i ti advokáti musí prostudovat spoustu materiálu, když mají třeba nejasný případ. Takhle to vypadá děsně jednoduše, ale není to tak. A což teprve takový pracovní kolektiv?! Nevíš, na jaké lidi narazíš, jak se s nimi zžiješ. Víš, chodit do školy je asi to nejlepší, co můžeš chtít. Po škole už i život začne utíkat strašně rychle. Najednou se otočíš a zjistíš, že 20 let uteklo jako voda... a máte sraz ze školy.
... a bude to možná čím dál horší. Pracovní vztahy tě budou provázet pořád.
Co se týká volného času, skoro do tří, to je fakt blbý. Až budeš v práci, možná budeš končit každý den v 5. Ráno vyrazíš, večer se vrátíš. Ale budeš mít dovolenou, celkem celé 4 týdny za rok! Jo, člověk si pak hned připadá takový volnější. A taky budeš mít v práci klídek, žádný stres; tedy pokud nebudeš muset pořád plnit nějaké termíny, případně nebudeš v profesi, kde se pořád valí další a další nutná práce. No jo, ale zas budeš mít auto a tak. Zkus se někoho dospělého zeptat, jestli je z něj šťastný, jestli si užívá to, že má auto. Asi bude nechápavě koukat, protože to je něco jako vysavač nebo pračka.
Ale co já se tu ... Taky jsem tenkrát moc nevěřil. A je přece jen pravda, že práce a škola je něco jiného. S prací můžeš snáze seknout, škola byla svým způsobem stresovější. Ale volného času bylo rozhodně mnohem víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.