Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dohledat svůj rodokmen

Od: flinstoun* odpovědí: 13 změna:

Po vcerejsim osobnim rozhovoru s mou mamou jsem zjistil ze bych mohl byt vnuk Tomase Bati a ze moje mama je jeho dcera.Jak se muzu dopidit a zjistit pravdu jak to bylo a jak to je.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ja bych na to sel od lesa.

Tomas Bata byl tak znama osobnost, ze kdyz to vytrumpetis mediim (a dolozis nejakym tim dopisem), tak ty se toho chytnou jak slepice flusu a pravdu uz vypatraji za Tebe...

Nakonec bud budes za Blbce, nebo za Batu.

hodnocení

1x

to by se už dávno profláklo

flinstoun*
hodnocení

No jsou pry nejake dopisi a dokumentace,mama tomu ve 13letech kdy to obevila,nevenovala moc velkou pozornost,ale ja bych tomu chtel prijit na kloubek.

jabraka*

A co DNA,Flinstoune?Pokud by se našly nějaké srovnávací materiály,tak odborníci-genetici-by si určitě věděli rady.

JABRAKA

sasdax*

Taky možnost, ale jsou i lidé, kteří se zabývají sestavováním rodokmenů, tak se jich poptat. Každopádně to bude složitá cesta a v žádném případě levná.

no nevím, dost často se profláknou věci i až za 200let od té doby co se stanou apd :)

hodnocení

0x

Že bys mohl být? To znamená, že ona by opravdu mohla být jeho dcerou? A kolik ti je? A kolik je matce? Začni u jejího rodného listu... :)

jambus*
hodnocení

0x

Projít rodinné rodné listy a eventuélně rodinné fotky by mohlo něco prozradit.A eventuélně nasměřovat člověka dále.

Ps: nemůžu si odpustit vsuvku:Ty jsi možná ten lepší případ.Já zase zjístil nedávno,že bych mohl byt XX koleno od Čunka (poslance) Tak po tom raději ani už nepátrám,bo tu ostudu bych mezi kámošema v hospodě nesnesl.

Držím ti palce ,aby ses dopídil k pravdě.Je to zajímavé a byla by to pro tebe čest.

doplněno 12.11.08 14:01:

Pak tu někdy napiš jak to dopadlo.Začlo mě to zajímat.*sok*

flinstoun*
hodnocení

Moc děkuji za Vaše info. a rady i supr vsuvku,jen jsem asi naivní když chci něco zjistit a nic v ruce nemám. Jen ze se mama prokecla.Babička byla asi na svou dobu divoška,protože si myslím,že s Tomášem Baťou jen ulítla a byla z toho mamka a pak já.

jarmik*

No, na to bych šel profesionálně. Když to vezmeš do důsledků, tak první krok by bylo sehnání rodných listů a důkladný pohovor se všemi z rodiny a známými. Další krok by měl být v podstatě otevření dědického řízení tvojí matkou jakožto opomenutou dědičkou.

V tomto případě může jít nakonec o miliony, tak z tohoto pohledu bych to bral od začátku. Jestli se to nepotvrdí, tak budeš mít originální zážitek na celý život, který jen tak nikdo nemá:)

haninka*
hodnocení

0x

Obrať se na českou genealogickou společnost tam ti poradí.

tikan*
hodnocení

0x

Především bych začal tím,že bych se podíval na rodný list matky.Pokud tam nebude zapsán jako otec Tomáš Baťa,pak právně nemůžete dělat nic.

zuzankha*
hodnocení

0x

určitě se dá pátrat třeba na matrikách - tam zkuste hledat, ovšem pouze za předpokladu, že Vaše babička uvedla Tomáše Baťu jako otce Vaší maminky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]