Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

bolest v krku

Od: anni1 odpovědí: 8 změna:
zdravím,
Nějak z ničeho nic mě bolí od včerejšího večera v krku. Nejsem nijak jinak nachlazený nebo něco jiného, proto mi to přijde dost divné. Bolí to spíše jen při polykání, což je dost nepříjemné.
Mám docela strach co by to mohlo být, jelikož navíc odjíždím na necelých 14 dní pryč, tak aby se z toho nevyklubalo něco horšího.
Čím to může být? Co s tím dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Navštiv před odjezdem lékaře (ORL, ideálně) - ať víš, "do čeho jdeš"... ;)

Laicky si dovolím odhadnout, že jde o angínu - pominu-li antibiotika, pomůže kloktat slivovici (neřidiči vyplivují dovnitř), kloktat solný roztok, kloktat nebo pít čaj z heřmánku, bezového květu, máty.

anni1
hodnocení

bohužel k lékaři to před odjezdem už nemůžu stihnout.

hodnocení

0x

Zdravím Vás,

musíte rozlišovat co vás bolí... Bolí vás krční mandle? Pokud ano, je to začínající angína. Mandle obvykle bolí i když nepolykáte, ale není to pravidlem. Pokud vás neurčitě bolí někde vzadu v krku, skoro až na konci nosu, bude to nosní mandle. A tudíž začínající rýma. Pokud vás naopak v krku škrábe, mohla by to být nějaká alergie. Máte nějaké další příznaky, rýma, kašel, teplota, bolest hlavy? Zatím doporučuji klid, hodně tekutin, vitamin C neuškodí, hlavně nelezte na slunce, mohlo by se vám přitížit. Čekejte, co z toho vyleze. Pokud se bude bolest zhoršovat, šupem k lékaři. Na bolest platí šalvejové pastilky nebo i obyčejná slivovice. A chtělo by se to do krku podívat, co vidíte, zarudlý krk? Nějaké bílé fleky? Jestli tam jsou fleky, tak je to na 99 % angína. Anzionka.

anni1
hodnocení

bolí to spíše při polykání. Popřípadě pokud zakroutím hlavou (pro procvičení krční páteře) tak to v určité poloze zabolí. V krku mám trošku červené. K lékaři to bohužel před odjezdem už stihnout nemůžu.

pb®
hodnocení

0x

Tak si pro jistotu kupte Bioparox, to je volne prodejne lokalni antibiotikum. A neco poradneho na kloktani nebo cucani, treba Tantum verde, Stopangin, Jox atd. Vir prejde za par dni sam, pokud je to bakterialni, pomuze ten Bioparox. Kdyz bolest do par dnu neprejde a pridaji se teploty, je na miste navstivit lekare. Mimochodem na bolest v krku pomahaji velmi dobre i obycejna analgetika, treba Ibalgin, nebo co cloveku zkratka zabira.

tatranka*
hodnocení

0x

Ahoj,

máš teplotu zvýšenou? Kup si Paralen a Ibalgin a střídej to, nebo si kup Coldrex a pij ho. Může to být začátek angíny, co jsem slyšela pomáhá i nastrouhat si a vylouhovat zázvor =o)

joudic*
hodnocení

0x

Jestli to je angina a jedete na dovolenou, tak z ni nic nebudete mit. Jestli je to angina, tak ji nevylecite nicim jinym nez antibiotikama, nelecena angina je den o de dne horsi, a za 2-3 dny budete mit problem polknout i vodu natozpak jidlo. Mluvit se pak taky moc neda.
Ja uz to na sobe poznam jestli je to angina nebo me skrabe v krku, u vas musite posoudit sama.

hodnocení

0x

Kdyz mate jet za 14 dni pryc tak naco cekat,sup k lekari.Nejspis angina,ta prece nemusi byt z nastydnuti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]