Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sama s dítětem - na jaké soc dávky mám nárok?

Od: dorota15* odpovědí: 3 změna:

Otěhotněla jsem s člověkem, který mě po tomhle zjištění vyhodil protože jsem nechtěla jít na interupci. Díky rodičům jsem nezůstala se starším synem na ulici. Mám neschopenku na rizikové těhotenství a byla jsem si požádat na úřadech o finanční výpomoc. Moje neschopenka obnáší cca 3500kč/měs. Přiznali mi 900kč sociál a 600kč přídavek na syna. A dál prý se mám postarat sama. Poraďte mi někdo, jestli máte zkušenosti s tím, o jaké další dávky si mohu požádat. Říká se totiž, že nikdy nedostanete od úředníka pravdivou odpověď na to, o co všechno si můžete zažádat. Stát potom ušetří peníze na "TY" potřebnější Nechci být rasista, ale zdá se mi, že je nás dost, kdo je diskriminovaný. Za odpověď děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak na co máte nárok nyní nevím, ale po narození dítěte určitě žádejte o alimenti, otec dítěte bude muset platit.

rea*
hodnocení

0x

Zkuste se zeptat ještě na příspěvek na bydlení,ale tam se společně posuzují všichni kdo s vámi bydlí-tedy i rodiče. Jinak myslím,že další pomoc od státu není. Jestli jsem to správně pochopila,tak se nechce k otcovství znát. Nezbyde vám nic jiného než po porodu zažádat o určení otcovství a pokud se potvrdí,tak žádat zpětně o finanční vyrovnání za dobu těhotenství a příspěvek na výbavičku. Do této doby si musíte pomoci sama nebo s pomocí rodičů.

matver*

Rea má pravdu, ale obávám se,že s tím příspěvkem na bydlení to nevyjde. Já jsem na mateřské, mám dvě děti, bydlím v bytě,za který platím 4000 a já dostala mateřskou + sociál + přídavky + příspěvek na bydlení celkem 6.800. Takže no comment - asi jsem se málo opalovala*afro*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]