Nejste přihlášen/a.
Otěhotněla jsem s člověkem, který mě po tomhle zjištění vyhodil protože jsem nechtěla jít na interupci. Díky rodičům jsem nezůstala se starším synem na ulici. Mám neschopenku na rizikové těhotenství a byla jsem si požádat na úřadech o finanční výpomoc. Moje neschopenka obnáší cca 3500kč/měs. Přiznali mi 900kč sociál a 600kč přídavek na syna. A dál prý se mám postarat sama. Poraďte mi někdo, jestli máte zkušenosti s tím, o jaké další dávky si mohu požádat. Říká se totiž, že nikdy nedostanete od úředníka pravdivou odpověď na to, o co všechno si můžete zažádat. Stát potom ušetří peníze na "TY" potřebnější Nechci být rasista, ale zdá se mi, že je nás dost, kdo je diskriminovaný. Za odpověď děkuji.
Tak na co máte nárok nyní nevím, ale po narození dítěte určitě žádejte o alimenti, otec dítěte bude muset platit.
Zkuste se zeptat ještě na příspěvek na bydlení,ale tam se společně posuzují všichni kdo s vámi bydlí-tedy i rodiče. Jinak myslím,že další pomoc od státu není. Jestli jsem to správně pochopila,tak se nechce k otcovství znát. Nezbyde vám nic jiného než po porodu zažádat o určení otcovství a pokud se potvrdí,tak žádat zpětně o finanční vyrovnání za dobu těhotenství a příspěvek na výbavičku. Do této doby si musíte pomoci sama nebo s pomocí rodičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.