Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádcové,
tak mi nafoukalo do ucha a dnes jsem odešla z ORL s diagnózou "zánět středního ucha". Dal mi jen antibiotické kapky do uší a že mám jíst vitamín B.
Já ale nemůžu bolestí vydržet. Jím běžná analgetika (Ibalgin 400), večer je to nejhorší. Ze zoufalství jsem včera sežrala 3, ale bolest stejně nepřestala (přestane, až zaspím). Bolest mi vystřeluje do oka a do čelisti.
V příbal. letáku píšou 1 tableta 3x denně... To nestačí
Máte někdo tip na dobré analgetikum, které rychle a účinně uleví a je volně k dostání? Nebo čím můžu analgetikám pomoct, aby rychleji a lépe účinkovaly? Včera jsem myslela, že přišla moje poslední hodinka.
To k "volně dostání" to tam trochu kazí I když mohu nejen z vlastní zkušenosti říci, že tři ibalginy za den jsou taková podměrečná... hmmm... no, doporučovat nějaká předávkování rozhodně nelze
Ale mám vyzkoušeno, že jiným způsobem zabývá nalgesin a zase na další věci valetol - a tím bych asi začala.
Buďte ráda, že hned nepíchají, jak dlouho se pak nemá chodit do vody - měsíc? To by byla škoda, na začátku léta Ale při zhoršení běžte, lepší když to propíchnou sami úhlednou dírkou, než když by se to rozervalo samo. Nemusí to být bakteriální, takže jak tu někdo pravil, kapky do nosu určitě, ať je průchozí, někdy se ucho ucpe z takové té zadní rýmy...
Dobrý den.
Já jsem na bolest ucha používala ušní analgetické kapky Otobacid + Paralen na snížení teploty. Je dobré i kombinovat s nosním sprayem Nasivin, Sanorin.Ucho chlaďte, dodržujte pitný režim, vypněte větrák nebo klimatizaci.
Nejvíce ucho bolí v leže, je lepší poloha polosed.
Ahoj Rone,
díky, to mě nenapadlo, a je to pravda, že nejvíce bolí, když ležím. Já dostala kapky antibiotika - Maxitrol. Od středy mám zkoušet suché TEPLO.
To je pravda, když vám řekli, že máte zánět středního ucha, tak vám na bubínek tlačí hnis a ten způsobuje onu bolest. To vám nějaké kapky a vitamin B nepomůžou. Něco jiného by bylo, kdybyste měla zánět vnějšího zvukovodu. Při nafoukání do uší ani náhodou nevznikne zánět středního ucha, ten je způsoben viry či bakteriemi.
Až tak pravdu nemáte Teda s těma kapkama.Před necelým měsícem jsem měl taky zánět stř.ucha,ale protože to bylo podchyceno v počátcích,tak stačily kapky (tuším Pamycoin?),po týdnu OK.Totéž před x roky dcera-taky ji nepíchali protože to holt k tomu ještě nebylo!Od toho je lékař aby rozhodl jak léčit.
PS a pokud je někdo více cimprlich tak i malá bolest je nepřekonatelná!
Tak jsem se podívala do papírů a mám diagnózu "myringitis acuta" = akutní zánět středouší izolovaný na bubínek Já teda vydržím kde co, na analgetika nejsem vůbec zvyklá, tak jsem překvapená, že mi nezabírají
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.