Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho se hledá dědic (syn ze závěti), nachází se v cizině, ale nic bližšího se o něm neví.Kolik jsou poplatky po skončení řízení pro notáře?Kolik se odvádí z dědické daně (jedná se o družstevní byt).Pokud jsem potencionální další dědic, vše prozatím platím (aby neneskakovaly penále za dluh) - vše, co se platilo za života zemřelého, elektriku mám na se sebe přepsanou... a jelikož to nemám nejblíže k bytu, může tam do vyřízení prozatím bydlet synovec zemřelého?Mělo by s tím družstvo nějaký problém a následně já, nebo mělo by družstvo vůbec právo do toho nějak zasahovat?Nejednalo by se samozřejmě o žádný pronájem.
Předem děkuji za odpověď
dědic může být sám prohlášen za mrtvého, jestliže bude k nenalezení dlouho. Ovšem zároveň je třeba říci, že objeví-li se později a požádá o nové projednání dědictví, je velmi pravděpodobné, že bude mít úspěch.
poplatky a dědická daň se vypočítávají z hodnoty dědictví, takhle na to nelze odpovědět
družstvo do toho zasahovat právo má - přeci jen je to družstevní byt, tedy ve vlastnictví družstva a tam je to třeba dohodnou se statutárním orgánem družstva
doporučuji celou věc projednat s notářem, který má celou věc na starosti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.