Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování na facebooku

Od: a* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,moje bývalá spolubydlící mi prostřednictím fb. vyhrožuje. A to, tak, že chce, abych v našem společně pronajatém bytě kde jsme spolu bydleli do dnesniho dne jsem pro dceru mela na zdi nalebené dětské nálepky na zed. nesundala jsem je a byvala spolubydlici, se toho chytila a ze je pod nemi odlupuje barva a ze si mam pokoj prijit vymalovat. ted mi vyhrozuje ze mi ze zivota udela peklo a bude vse resit s policii. chci se zeptat zda ona jako najemnik ma vubec pravo jit s timto na policii? Myslím si, ze pokud neni majitelem bytu, tak nemá narok. Navíc já neměla ani najémní smlouvu. slečna mi dluží peníze a já ji už nechci videt, proto tam nechci malovat.. Navíc mi nevyhrožuje jen policií, protoze pokud prý nezmůze nic tam obráti se prý na ospod a bude tvrdit, ze se o dceru spatne staram i kdyz to tak neni.. Pokud bych si tuto vyhruznou konverzaci vystiskla a sla s ni na policii budou brát vazne? dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Předpokládám, že na ten FB jí můžete odpovědět. (Zatím jsem na něm nebyl a asi nebudu) zkopírujte jí do FB třeba ustanovení Trestního zákona např.:

Pomluva

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody...

Vydírání

(1) Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody ...

Nevyhrožujte jí, jen jí dejte vědět, že máte odložené její vyhrožování pro případná další řešení... ani neuvádějte, jaká, nechte ji trochu v obavách...nejhorší jsou pochybnosti a dohady, co mne asi čeká?!

Okopírování a dobré uložení její výhrůžné konverzace je jedním z dobrých kroků pro případné další pokračování řešení sporu v budoucnosti.

Na policii s tím ona může jít, otázka je, zda to ochránci a pomocníci vezmou vážně.

Na policii s tím Vy můžete jít, ochránci a pomocníci to vezmou vážně, jako porušování zákona, viz výše.

Dohodněte se, že za dlužné peníze nechá pokoj vymalovat a Vám dá pokoj. Nevím ovšem, jakou částku dluží...

a*
hodnocení

děkuji, za odpověď .. Dluží mi 3500kc, to si myslim, ze by sad stacit mohlo. Nicmene dohodu jsem zkousela jiz prave vcera a ona mi nasala, ze mi nic vracet nebude a vymalovat to musim.. Vyzkousim jeste variantu, kterou jste mi poradil a jinak na tu policii zajdu.. Díky moc

martinaa*
hodnocení

2x

Pokud máte nějaké statnější kamarády, možná by stačila jedna večerní návstěva spojená s pěkným bububu, jestli Vás nenechá napokoji. Samozřejmě beze svědků, třeba slečnu jen lehce přimáčknout ke zdi.

Protože - byt vem čert, ale jak mi někdo sáhne na rodinu, dovedu být hodně zlá.

jen*

jasný, dva tři statnější kamarády a máte to za dva - tři roky...v lepším případě podmíněně..*smich* Pokud vám říká, že půjde na policii či ospod, tak jaképak vydírání nebo vyhrožování?.. tam jít může třeba 5x za den a nikdo jí nemůže nic říct.. Pokud máte čisté svědomí a nic jste neprovedla, tak je vše ok, akorát ona ztrácí čas. jestli vám dluží nějaký prachy, tak vymáhat cestou občanského soudu*palec*

martinaa*

Beze svědků? Težko, slečna by nic nedokázala:)

A pokud půjde na OSPOD, může to mít daleko vážnější důsledky, než nějaké žalování na policii. OSPOD většinou bonzpřípady skutečně řeší, a bohužel není vyloučené, že tazatelce do bytu nevleze sociálka a ona nebude muset vysvětlovat, jak se stará o dceru... to je bohužel smutná realita, takových pomstychtivých bonzů jsou mraky.

jenicekpoplatnik

Buď jste ve věku do 12 let a věrný divák TV Nova nebo nejste schopna domyslet důsledky své nebezpečené rady.

martinaa*

Věřte, že několikrát odžito, odkoukáno, včetně důsledků, které byly překvapivě vždy ku prospěchu. Víc k tomu psát nebudu.

hankauk*
hodnocení

2x

Máte nějak doložené, že vám dluží peníze? Můžete to použít proti ní. Druhá věc je ta, že nejste majitelkou bytu a ani ona. Pokud ona měla nájemní smlouvu, musela zaplatit majiteli vratnou zálohu. Jestliže by po svém vystěhování neuvedla byt do původního stavu, majitel by tuto zálohu využil právě na toto. Pokud by byl byt v pořádku, zálohu jí vrátí. Ať to tedy řeší s majitelem. Ale i majitel jí řekne, ať si to spraví sama.

Pár odloupaných fleků na omítce není důvod pro oznámení na policii. Tam se jí tak akorát vysmějí. Není to trestný čin. A kontra vaše pohledávka u dané paní... to by ji poslali tak akorát "na lampárnu".

Podle toho, co píšete, slečna asi nebude mít vysoké IQ. Spíš asi kope kolem sebe, protože musí platit celý nájem a nemá na to.

Pro takovéhle případy jsem vždycky chtěla bydlet sama. I kdybych musela dát za bydlení víc, ale sama, aby mi nikdo do ničeho nekecel, neomezoval mě, apod.

doplněno 01.07.12 12:47:

Jen pro pořádek... FB konverzaci si vytiskněte, ev. uložte do pc. Pak ji jako "přítele" zrušte a už vám nic nenapíše.

a*
hodnocení

Peníze jí nemám, jak dokázat a ani mi o ne nejde.. Jsem rada, ze se na ni nemusim divat. A ano ona naj.smlovu má porad v tom byte bydli. IQ ma slecna skoro nulove, nicmene mate pravdu asi v tom, ze na najem nema penize.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]