Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponižování od rodiče

Od: precl odpovědí: 5 změna:

Ahoj...chci se jen zeptat co by jste dělaly kdyby vás tata každej den ponižoval,nadával a nebo mlátil..Je mi 16..už to nemůžu vydržet je to od malička...Ke všemu mi teďka umřela babička nevím co dělat...Nikam mě nepustí..Bydlím na vesnici a nikdo v mojicch letech tu není a když chci třeba na bazen nemužu..nepustí mě nikam.Furt musím jenom pracovat což mi ani nevadí ale on je furt nespokojenej.za 2 měsíce jdu na intr ale stejnak celý prázdniny s ním to navydržím...Co mám dělat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím tě,

jsi v pěkně nepříjemné situaci... Máš jenom otce nebo i matku? Třeba by ti mohl pomoci nějaký příbuzný. Nebo můžeš zavolat na linku bezpečí 116 111, neboj, je to bezplatné a určitě ti poradí, co dělat. Já bych ještě zkusila promluvit s otcem, proč se tak chová. To, že bydlíš na vesnici, s tím asi nic neuděláš, ale do vesnice jezdí autobusy. Hodně štěstí přeje Anzionka.

buss
hodnocení

0x

Máš to blbé, nemít dětství, jsi na něj finančně odkázán, tak co naděláš. Když se urveš a osamostatníš, uživíš se? Počkáš ještě dva roky, než doděláš školu a adiééé a do světa.

ron*
hodnocení

0x

Ahoj.

Máš jen otce nebo i jiné příbuzné? Proč myslíš, že se táta tak chová.Má nějaké problémy, není nemocný? Zkus o tom popřemýšlet, promluvit si s ním.Tím už nemůžeš nic zkazit . Jsi už skoro dospělý.Přesto si s touto situací sám neporadíš. Pokud nemáš jiné příbuzné, a s otcem se nedomluvíš,obrať se na linku bezpečí, jak radí rádce nade mnou. I tvůj praktický dorostový lékař by mohl pomoci*mala*.

Držím palce*palec*

samadoma*
hodnocení

0x

*mala* tak tak ,taky myslím ,že pokud se otcem nepůjde domluvit lidským způsobem ,tak jedině tu linku bezpečí ,jak už tu všichni řekli . Táta by tě neměl mlátit ,to je krajní mez ,a ještě by to mělo být tak nějak ve výchovné rovině ,a ne tak ,aby ti tím psychicky i fyzicky ubližoval .Nepíše o mámě ,jen babičce ,a ostatní příbuzní? Kde jsou?Mohli by ti pomoci? Táta má zřrjmě podle všeho s něčím problém ,se kterým si možná sám neví rady ,ale na druhou stranu ,ty jako "dítě" to nesmíš odnášet .Hledej pomoc u dospělých ,lékaře ,sociálním odboru ,hlavně to v sobě nedus!*pusa* držím palce

hodnocení

0x

Píšeš tady jen o otci. A co maminka? Ta Tě má ráda? Nebo drží s tátou? O ní jsi vůbec nic nenapsal.

Jinak prázdniny asi budou na nic, ale za 2 měsíce jdeš na intr a tam budeš, jak počítám, tak 3 - 4 roky. A každý týden také nemusíš jezdit domů, budeš mít třeba hodně učení a...

Jinak se ale na intru nezačni chovat jako utržený ze řetězu - můžeš jít ven, na vycházky, táta tam není, nic nezakazuje a...Mohly by z toho nastat průšvihy a třeba by ses musel vrátit domů. Tak si přivykej na svou svobodu postupně a chovej se dle internátního řádu.

No a až se vyučíš /vystuduješ/, tak pokud nepůjdeš dál na VŠ, najdeš si místo a třeba nějakou ubytovnu a nemusíš se už k otci vracet. To rozhodneš sám.

Jinak by mě zajímalo, zda jsi otcovo vlastní dítě, zda máš ještě nějaké sourozence a jak se otec chová k nim. Není to chování pěkné, ale příčiny mohou být různé. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]