Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to se socialkou?

Od: malejdawe® odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

mám jen dotaz ohledně socialní péče, Někde sem slyšel že samoživitelka se dvěmi dětmi která bydlí v 1+KK o výměře cca max 60 m2 je nějak proti zákonu protože děti by měli mít min. vlastní pokoj. Nehledě na to že tam i ubytovává kamarádku. Dá se s tím něco dělat? Lituji ty děti.

Díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No a ty děti jsou týrané nebo nějak zanedbávané? Pokud ano, tak nahlásit na úřadu na OSPOD, oni si situaci v rodině prošetří. Jestli ne, tak nechápu, co je vám do toho, jak bydlí. Nebo jí snad chcete zaplatit prostornější bydlení? To máte nejlepší dohodnout se přímo s ní.

Jinak já bydlím ve 2+KK cca 55 m2, s manželem, třemi dětmi, čtyřmi morčaty, dvěma myšmi a dočasně jedním králíkem a žijeme si celkem spokojeně. I když tedy pokud byste chtěl na větší byt přispět i nám, číslo konta ráda poskytnu.

Lesi, máte úžasný zvěřinec. A co pes, kočka a želva?*smich* A tchyně?*haha*

Kamarádství je pěkná věc, ale myslím si, že 1+KK je stěží tak pro tu paní s dětmi. Navíc děti budou růst a potřebovat místo a soukromí /třeba k učení/. Ta kamarádka by si měla najít sama nějaký podnájem apod. Ale jestli mamince dětí za bydlení slušně platí a ta peníze potřebuje, asi s tím neuděláte nic. Raději se bude mačkat s dalšími 3 lidmi v jednom pokoji, než přijít třeba o 3 tisíce měsíčně. Do toho my nevidíme a nemůžeme tudíž soudit. Jaga.

hodnocení

No tomu rozumí,ona sama má potíže z penězi ale to že by jí ta kamarádka dala peníze bohužel není tomu tak jelikož je to má bývala podnájemnice a doteď (už 2 měsíce) z ní tahám peníze za nájem. Takže nebude tomu tak jelikož je zadlužená kam se člověk podívá. A pro ty děti to není zrovna dobrý příklad když maminka je dává ke kamaradkám a kamarádům aby je pohlídali aby si maminka a teta mohla vyhodit z kopýtka. Přijde mi to jako neseriozní jednání. Jěště k tomu když mladší chlapec je maminčin mazánek,pořád řve a dělá naschvály staršímu když se musí učit do školy je dle mě nepřípustné. Ale je to jen můj názor.

jenicekpoplatnik

Musíte to vysvětlit otci těch dětí. Třeba se plácne plácne přes kapsu a koupí jim vilku s několika pokoji pro každého.

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Hoďte starosti za hlavu a zůstaňte v klidu, všechno je v pořádku, žádný zákon porušen není.

jabraka*

To platí pouze o slepicích,ty musí mít vlastní pokoj!

JB

pb®
hodnocení

0x

Se mi zda, ze tady chce nekdo zalovat. Ja jsem sice vyrostla v 2+1, ale nemel ani tech 60m2 a byli jsme tam 4. A nekteri lide aby si zachovali v mensich bytech obyvaci pokoj, spi cela rodina v jednom pokoji a deti zadny detsky pokoj nemaji, take je to protizakonne? Co kdyz to neni kamaradka, ale partnerka? Pro tu matku i pro deti je vyhodnejsi, pokud s nimi bydli i kamaradka, protoze se jiste podeli na vydajich a ty dospele zeny i na praci v domacnosti, takze detem se vlastne zvysi zivotni snadrad.

uska*

Já bych typla zadavatele na otce dětí a nyní na matce hledá nějaké důvody jak jí znepříjemnit život.

doplněno 30.06.12 12:11:

* ach bože, co jsme to napsala, facana jsem si už dala, pardon, stydím se do morku kostí * tip!

doplněno 30.06.12 12:21:

malejdawe® - tak skoro jsem se trefila. Když jste spolu žili, tak vám chování a ubytovací podmínky matky dětí nevadily? Už tenkrát jste mohl upozornit sociálku, že není něco v pořádku. . Teď když jste se rozešli, tak to děláte proč? Zloba, vztek ... nechte je v klídku žít a najděte si jinou zábavu.

hodnocení

Tak to Vás musím vyvést z omylu,nejsel otec dětí.

Ano jsem její bývalý partner ale nejde o to jak jí znepříjemnit život ale o to aby se probudila začala se chovat jako matka,ne jako mladá puberťačka.

doplněno 30.06.12 13:04:

Není to ani zloba ani vztek,ale začala se tak chovat až po rozchodu

doplněno 30.06.12 13:08:

A ještě bych to formuloval jinak,jak se děti asi tváří na to když je tam maminka s přítelem a je jim oporou a pomůže jim než když je tam maminka s kamarádkou? Jen názor ale dle Vašich odpovědí to vyzníváá jako kdyby za všechno mohli muži...

frosti*
hodnocení

0x

Pokud to nejsou Vaše děti, tak s tím nic neuděláte. Její kamarádka může být také partnerka, proto s ní bydlí. Jestli je matka na děti hodná a nějak je netýrá, jestli jim dává pravidelně najíst a poskytuje jim lásku, tak si myslím, že je jedno kde a s kým bydlí. A to, že si vyrazí z kopítka? No pokud se o děti stará dobře, tak proč ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]