Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V 16ti těhotná vs nároky otce

Od: housirkovasarka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím moc o radu...mám 16ti letou dceru, která otěhotněla...dítě si nechat nechce, půjde na potrat...Má otec dítěte,který už je zletilý,nárok nebo nějaké právo jí potrat zakazovat?Prosím o odpoved Petra

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z právního hlediska je rozhodnutí o potratu vždy na těhotné ženě - jedná se mimo jiné o její fyzické/psychické zdraví, o kterém rozhoduje sama.

Otec dítěte může vyjádřit svůj názor, ale zakázat jí nic nemůže.

hodnocení

3x

Dobrý den. Ne, otec dítěte nemá právo zakazovat něco takového. Žena si o tomto má právo rozhodnout sama, souhlas otce dítěte k tomu nepotřebuje. Je to její zdraví a její tělo.

hodnocení

2x

Ten má tak akorát narok se zamyslet jak jí pokazil život , amatér *bum*

ohneta*

No, dílo bylo snad společné ne? K dotazu: jak už píší druzí, nemá na to právo. Neměl by na to právo, ani kdyby byli oba zletilí a manželé.

Ano dílo společné ,ale rozumový odstup kolik? on min. 18 nebo 22 nebo 32 udělat se do 16 bez ochrany a jakékoliv odpovědnosti a jen potom držkovat je u mě amatér *modla*

hodnocení

1x

Myslím si, že jí otec dítěte nemůže toto zakázat. Podle mně záleží na ženě, zda si dítě ponechá, nebo zvolí přerušení těhotenství.

doctor
06.01.13 19:13
hodnocení

0x

... nemá.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Souhlas otce nepotřebuje. Je pouze nutná písemná žádost, kterou dcera podepíše u svého gynekologa (do 16 let věku nutný písemný souhlas zákonných zástupců).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]