Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodné pronajmout část garáže?

Od: bimbam® odpovědí: 4 změna:

Pěkně zdravím a prosím o radu.

U rodinného domu mám samostatně stojící garáž. Dlouhodobě poloprázdnou. Tedy bez auta, ale mám tam kárku, zahradní nářadí, sekačku, v zimě zahradní lavici... Přibližně 3/4 plochy, tak právě na menší auto, jsou volné. Jde mi o peníze (proto také volím rubriku finance), uvažuji, že bych garáž nabídla ke garážování.

Je to rozumný nápad nabízet někomu garážování, když chci do garáže nadále bez omezení vstupovat? Se všemi svými věcmi umím a musím manipulovat tak, že auto nepoškodím, to je vyzkoušené z dřívější doby. Garáž má boční vchod.

Pro případného nájemce by garáž sloužila pouze ke garážování. Nechtěla bych, aby si tam budoval dílničku, ani by na ni nebylo místo.

Pronájem normální řadové garáže se v našem městě pohybuje kolem 900 Kč/měsíc. Jakou částku bych v případě všech těch omezení mohla požadovat já?

Na co ještě bych si měla dát pozor? Za případné rady děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Myslím, že finanční zisk vám za případné problémy a spory nestojí - aspoň já bych za podobných podmínek o pronájmu ani neuvažovat ani jako jedna ze stran...

hodnocení

2x

Dobrý den. Část garáže pronajmout jde, ale část, kde budete mít své věci, by musela být oddělená. Nedělalo by dobrotu, aby k vašim věcem, byl volný přístup. Nejde jen o poškození zaparkovaného vozidla, jde o poškození třeba sekačky, nebo některých vašich věcí. Pak by bylo zbytečné dohadování, kdo to udělal. Většinou každý, kdo potřebuje garáž, si také chce v garáži něco udělat, kolem auta. Cena by musela být podle toho, na jakém výhodném místě vaše garáž je. Jen můj názor.

overitnick*
hodnocení

0x

Uplne v pohode.

Spise nez na auto bych to ale zkusil na motorku. 500 za mesic a urcite se nekdo najde (lidi, kteri z donuceni parkuji pres sezonu moto venku je dost).

Pripadne problemy lze predem osetrit radnou smlouvou.

barun
hodnocení

0x

Jako pronajímatel nemovitosti, vám můžu poradit takto. Všechno je možné, jestli najdete slušného člověka jako nájemce. Na ceně neslevujte, až kdyby došlo k tomu, že byste mu to chtěla pronajmout, ale on by chtěl něco slevit. Pečlivě vybírejte, komu. Co se týče vašich věcí klidně mu řekněte jak si to představujete, at si vašich věcí nevšímá a vy musíte být opatrná abyste mu zase neodřela to auto. Sekačku bych asi dala jinam, pro případ. Rozumní lidé se vždy domluví. Pronajmula jsem i byt kde mám knihovnu s 3000 knih, ale nemám je bohužel kam dát a některé jsou opravdu vzácné. No vidíte a našli se slušní lidé, kterým to nevadí, počtou si, a knihu vrátí zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]