Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byla to halucinace?

Od: cotobylo odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, včera se mi přihodilo něco, co si neumím logicky vysvětlit a pořád nad tím přemýšlím. Byla jsem s dvouletým synem u rodičů na zahradě a syn najednou zavolal, že v okně vidí babičku a ukazoval tam. Tak jsem se tam podívala a viděla jsem postavu, která stála u okna a když mě uviděla, tak odešla. Nevybavím si vůbec obličej, ale postavu, která se pohybuje v kuchyni. Byla jsem přesvědčená, že je to babička, tak jsem to i nahlas řekla a když jsme pak šli domů, nikdo tam nebyl. Neumím si to vysvětlit, protože babička byla v té době v práci a nikdo jiný doma nebyl. Co to bylo? Kdyby mě syn neupozornil, tak se tam nepodívám. Jakto, že jsme "to" viděli oba?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantiseks*
hodnocení

0x

Duch? *smich* Já sice na duchy věřím a vyděl sem je ale napřed bych se snažil najít logické vysvětlení.

Nebydlí v domě ještě někdo? Třeba byl doma někdo kdo tam bydlí a vy jste ste to nevěděli.

A to nejhorší , neztratilo se vám něco? Zloději se hemží a před týdnem zavítal i na náš dvorek skončil s pokousanou nohou *haha* to byl skutku smolař , pes šel totiž na záchod a zloděj si usmyslel že ukradne rykšu.

Mohl to být odraz v okně.?

cotobylo
hodnocení

Právě, že se snažím najít logické vysvětlení, ale nedaří se mi to. Odraz v okně to být nemohl, jsem si jistá, že jsem viděla osobu, dala bych ruku do ohně, že tam prostě někdo stál. Myslela jsem si, že je to moje máma, protože ta "osoba" přišla k oknu a dívala se na nás, jak si hrajeme na zahradě a když mě uviděla, odešla od okna. Zloděj to rozhodně nebyl, prošli jsme celý dům, nic se neztratilo, nikde nikdo nebyl. V domě žijí jen moji rodiče a moje babička. V tu dobu byla máma v práci a táta s babičkou s námi na zahradě. Já to prostě nechápu :)

hankauk*
hodnocení

0x

Halucinace to určitě nebyla. Syn říkal, že viděl babičku. Mohla to "být" ona, aniž by tam byla. Mohla si na vás v práci vzpomenout. Spíš bych to ale viděla na někoho jiného. Mohla to být osoba, která je s vámi spjatá - prababička, vaše babička?! Nebo třeba osoba, která je spjatá z daným místem. Děti a zvířata mají možnost vidět, co my nevidíme. Děti ovšem tuto schopnost s věkem ztrácejí. Náš pes občas sedí a kouká upřeně na jedno místo. Nic tam není, ani mouchy (ty rád chytá)... a když na něj mluvím, tak kolikrát ani nereaguje. Pak se jakoby otřepe a je v pohodě. To se ho pak vždycky ptám, jestli viděl ducha? A co myslíte? Nikdy mi neodpoví. ;)

cotobylo
hodnocení

Co je zvláštní, nedokážu říct, jestli to byl muž nebo žena. Jen vím, že tam prostě někdo stál. Nevybavím si vůbec obličej, jenom vidím postavu a ruku, která je holá, nemá dlouhé triko. Jasně jsem viděla postavu, která když si mě všimla, tak odešla od okna. V domě bydlel můj děda, který umřel před skoro deseti lety. Jinak nikdo, kdo by byl spojený s mou rodinou.

frantiseks*

No tak si dědeček vzpoměl a přišel se podívat na vnoučka jak to klape *palec* Já na nebe ani peklo nevěřím ale po smrti je něco určitě.

frantiseks*

To je pravda náš pes zase skoro každý měsic štěká a chová se jak kdyby přišla na návštěvu a díva se na místo kde můj dědeček umřel. Vždycky nereaguje a je jak zaseklej a po asi 10 minutách zase utichne vždycky když začne tak říkáme dědeček přišel :-P Vždycky za nama jezdil a asi si zvyknul tak nás dál navštěvuje. Ikdyž jej zatím teda nikdo neviděl teda krom psa. *srdce* Už je to tak minimálně 3 roky.

Psi asi vidí a slyší o něco víc než my buch ví co vše pes ví co my ne ;).

ron*
hodnocení

0x

Myslím, že syn se podíval do okna, ve kterém babička běžně stává. Očekával, že ji tam uvidí a přál si to. A Vás už jen ovlivnil.

Byl to jen nějaký odraz v okně (třeba odraz větve stromu při foukání větru), pohyb záclony. Duch to přece být nemohl, když babička byla v práci.

cotobylo
hodnocení

Ano, to jsem si říkala, že on tam prostě očekával babičku. Jenže já jsem tam viděla taky "někoho" a jsem si tím jistá. Myslím, že bych se nenechala ovlivnit tím, že syn něco viděl, kdybych to taky neviděla. Okno bylo zavřené, takže záclona se hýbat nemohla, stromy před oknem nejsou a odraz to být nemohl. Mně to hlava nebere :)

frantiseks*
hodnocení

0x

Je to zvláštní pocit když jste osobu viděl? Halucinace 100% to nebyla pak by ste ji vy nebo syn neviděl jen jeden by ji viděl. Možná to byl duch někoho koho ste znal nebo znal vás a syna třeba Prababička nebo tak někdo a potom umřel a při tom jak ste byli na zahradě a měli ste se dobře tak se chtěl podívat a zazpomínat a jak ste se podíval vy tak prostě zmizel. Toto se mu už stalo je to strašně zvlástní pocit a potom lítate po domě a hledáte někoho kdo už neexistuje taky sem nemohl poznat jestli se jedná o muže nebo ženu až později z mého popisu známa poznala přesně o koho jde.

cotobylo
hodnocení

Úplně mě mrazí. Byl to hodně zvláštní pocit. Napadá mě jedině můj děda, synův praděda. Syna jsme pojmenovali po něm. Já jsem nikdy nevěřila, že se něco takového může "stát", věřila jsem jen tomu, co se dá logicky zdůvodnit, ale od včerejšího dne jsem z toho úplně rozhozená, protože opravdu nevím, co "to" bylo. Jen mě zajímal názor někoho dalšího, protože pořád hledám nějaké vysvětlení.

frantiseks*

No když sem pes začal po třetí na to místo štěkat tak sem si říkal náhoda potom přijel brácha a říkal sem mu to a on mí říká "no počkej tam přece umřel děda ne nebo tam někde" no mě by se krve nedořezal mě obsipala zima zatuhl sem potom jak začal pes štěkat znova tak mě mrazilo no nakonec sme si na to zvykli že si pes začne pes s dědem povídat. :D Já na duchy nevěřil ale už sem viděl 2 plus náš jen pro psa viditetlný dědeček. Dneska na duchy věřím.

Někdo by řekl no a tak štěká každej někdy "blbne" jenže ten výraz toho psa uplně jak když příjde návštěva a on víta a jak vždycky vyběhne z vteřiny na vteřinu jak kdyby někdo zazvonil. Volali jsme už i ty na měření zvláštních ukazů a řekli nám že tam něco je. Podle mě je to něco náž dědeček :).

cotobylo
hodnocení

Asi už taky začnu věřit, protože pro to nemám opravdu vysvětlení :) Jen si pořád říkám, že pokud mají děti a zvířata nějaký smysl, jak je možné, že jsem "to" viděla i já? Nevím tedy, jak je to dlouho, už to bude aspoň rok, ale jednou jsem tam měla pocit, že vidím, že tam někdo prošel po schodišti. Nevěnovala jsem tomu pozornost, říkala jsem si, že se mi to zdá, ale takovéhle vidění mám vždycky jen v domě u rodičů, nikde jinde. Tak si to dávám do souvislosti s tím včerejškem... Hrozně by mě to zajímalo, jak to vlastně je, ale jsem ráda, že nejsem jediná, komu se něco takového stalo. Jen tomu prostě nerozumím.

frantiseks*

Těžko říct proč děti a zvířata mají tento "smysl" vidět možná je to tím že víc věří v to co my ne a nesnaží se to nějak logicky vysvětlit. Prostě se dívají a nepřemýšlí proč ;). A nebo je to záhada.

Ale někdy je lepší něco nevědět. :)

cotobylo
hodnocení

To máte pravdu, že někdy je lepší nevědět. Jen jsem si připadala jako blázen :)

polinek*

v tom domě nemusel někdo zemřít. Na mne se chodil dívat duch na chatě,asi táta,jak jsem spala v mámině posteli. Ale byla to mlhovina taková zhmotnělá bílá. Koukala se mi to tváře a já se nemohla hýbat ani mluvit. Nevím,jestli duchové jsou oblečení. Ale viděla jsem to 2x a už jsem tam nikdy nešla spát.Duchové jsou!

cotobylo
hodnocení

Úplně mě mrazí. Asi se podívám na internetu, jestli nenajdu nějaký článek o něčem podobném. Jen nevím, jak to správně pojmenovat. Vůbec se nedivím, že jste tam nechtěla spát, já jsem vůbec nechtěla dovnitř, domů, měla jsem z toho prostě divný pocit.

Existují i davové halucinace (někdo něco "vidí" a řekne to více osobám a ty to pak "vidí" taky, i když tam nic není). Mohl to být tento případ. Nebo to byl zloděj a když viděl, že na zahradě někdo je, tak raději odešel.

Taky to mohl/a být soused/ka, která 1. si šla něco půjčit (u nás na vesnici se to taky tak - bohužel, dělalo - když někdo něco potřeboval, tak prostě vešel do domu bez zvonění/zaklepání) a když vás uviděla, tak raději odešla; 2. slyšela hluk na zahradě a byla buď zvědavá nebo si myslela, že tam někdo krade.

Ne třeba tohle hned vysvětlovat duchy...

cotobylo
hodnocení

To si právě myslím, že není můj případ, že bych něco "viděla" jen na základě toho, že to syn řekl. Zloděj to nebyl určitě a žádný soused taky ne, dům byl zamčený, takže se tam nikdo nemohl dostat. Jedině my, ze zahrady a stáli jsme kousek od vchodu, do kterého by se nikdo nedostal bez povšimnutí. Hledám logická vysvětlení, ale prostě nejsou. Vím, co jsem viděla, vím, že to nebyl odraz a vím, že to nebyl zloděj. Asi nad tím už nebudu radši přemýšlet :)

frantiseks*

Tak sousedku můžem jednoduše buď zařadit do nemožného nebo možná

1. Měli ste zavřené vstupní dveře?

2. Máte z venku na vstupních dveřích kliku nebo kulu?

3. dá se do domu vlézt jinak než vstupnímy dveřmi aby se člověk dostal za to okno co ste říkala?

Pokud mají dveře z venku kulu a byli zavřené tak v případě že sousedka/soused nevlastní klíč tak to být nemohl. ;)

Zloděj no tak pokud nikdo z okolí neviděl jak někdo cizí leze do domu a v domě nemáte kamery nebo jiné zařízení zaznamenající vstup neznáme osoby budeme moct tuto verzi jen těžko 100% popřít.

Ono zloději chvíli "čumí" a potom si uvědomý že je prušvich na neštěstí nášeho zloděje zklátil během pár vteřit k zemi pes s tím že si chce hrát ovšem jak poznal že je to někdo cizí bylo zle protože tohle je jeho dvorek takže skončil jen s poškrabanou nohou potom se rožlo světlo a pes na zavolaní přišel. Taky bych řekl že by se tam zloděj přes zamčené dveře a zed vysokou 3m se stříškou nedostal a ejhle už kradl žebříky *smich*. Vše naštěstí dobře dopadlo pes vykonal potřebu a zloděj byl odvezen strážniky s poslintaným obličejem a pokousanou nohou*smich**smich*

cotobylo
hodnocení

Do domu se nikdo dostat nemohl, ve všech oknech jsou mříže, přední vchodové dveře byly zamčené a u zadních jsme celou dobu stáli. Jinudy se tam dostat nedá. Sousedka to být nemohla, protože ta by se nedostala ani přes plot a vchodovou branku, která je vždycky zamčená. Navíc jsme pak šli všichni domů a v celém uzamčeném domě a sklepě mimo nás nikdo nebyl, kdyby tam někdo byl, musel by někudy projít ven. Prostě je vyloučené, aby se tam někdo dostal. Já si budu radši myslet, že se mi to zdálo :-D

barun
hodnocení

0x

Možná, že to byla opravdu byla babička a byla na skok doma? Já jsem zase otevírala byt, a z druhé strany někdo za dveřmi stál a tlačil proti mě abych nemohla otevřít. Viděla jsem i jeho ruku a předloktí, jak se vzpíral o futro. Hned jsem zavolala policii, že je v bytě zloděj a čekala na chodbě, odkud je jen jeden východ, kde jsme stály. Za okny pevné mříže. Přijeli, byt otevřeli,a tam nebyl nikdo, prohledali celý dům, tam taky nikdo nebyl. Jak jsem před nima vypadala! Nejsem blázen, a navíc u toho byla i moje maminka. Dodnes si to neumím vysvětlit.

martinaa*
hodnocení

0x

Buďte v klidu, duchové jsou všude mezi námi, zřejmě se jeden ukázal, u vás:) Jak zde již bylo řečeno, děti často odhalí něco, co je dospělým skryto, stejně jako zvířata. Duch v domě není nic neobvyklého, stává se to docela často. Sice z tho mrazí, ale většinou duchové nemají špatné úmysly, prostě jdou jen zkotrolovat své bývalé bydliště nebo rodinu.

Jako průvodce v podzemí můžu vyprávět:)

askmenow*

To bych si vyprávět dala ráda. Nezaložíme ěnjaké "zážitkové" téma se zvláštbními setkání, která si neumíme vysvětlit, ve volné diskuzi?

martinaa*

Zajímavé téma, proč ne:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]