Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobírka - propadlý OP

Od: liduli

Dobrý den, myslíte, že mi vydají balíček na dobírku, když mi skončila 21.6. platnost OP?( Nový OP už mám dávno hotový, ale nechtěla jsem stát tu frontu, která teď je u nás na žádost i výdej CD a OP)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Zkusit to můžete, ale správně by jej vydat neměli. Nemáte ještě jiný doklad? Třeba řidičský průkaz, pas?.

liduli
hodnocení

Cestovní pas nemám, ŘP ano , myslíte, že by stačil? No, už to vidím na brzké vstávání a vystání fronty, alespoň mě to donutí si OP konečně vyzvednout ;).

k2

Na RP Vam na 99% nevydaji nic, to uz je ten neplatny OP jistejsi...

cocinkamichalka*
28.06.12 12:39
hodnocení

0x

NEVYDAJÍ!

lidus*
hodnocení

0x

Doručovatelka a i PPL po mě OP ještě při platbě na dobírku nikdy nechtěli, ovšem jinak je to na poště tam by měli platný doklad vyžadovat.

k2
hodnocení

0x

Ja s tim nikdy problem nemel (a to byl OP propadly mnohem dele nez 2dny), nikdy ani nic nerekli. Dost bych pochyboval, ze toto kontroluji. Pokud souhlasi jmeno a adresa, tak Vam to na 99% vydaji...

petr123*
hodnocení

0x

Při osobním doručení pochůzkou je občanka nezajímá a pokud přece (někteří pošťáci jsou "hyperaktivní") tak je jim platnost ukradená. Při vyzvednutí na přepážce ale občanku chtít budou a tam by platnost nejspíš vadila. Takže jestli byl ve schránce jen lístek tak tam zavolat a domluvit si termín kdy to doručí znova - je to v ceně.

hodnocení

0x

Pokud budeš přebírat balíček doma, občanku chtít nebudou (u mě nikdy, ani nevadilo když převzal kdokoliv z rodiny/domu). Pokud na poště, tam už je to asi zajímat bude. Zkusit to můžete, těžko říct jestli budou tak aktivní, že se budou dívat i na datum platnosti. Při nejhorším si půjdete vystát tu frontu na úřad a vrátíte se s novou občankou :)

buss
hodnocení

0x

Luduli, nikdo z nás tady neví, jak poctivě k tomu úkonu úřednice přistupuje. V domě nechtějí, předají rodinnému příslušníkovi.

liduli
hodnocení

Děkuji všem z odpovědi, jste milí *slunce*,L.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]