Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

co na pohreb

Od: mike® odpovědí: 14 změna:
Zdravim. Chci se zeptat co si mam vzit na,pohreb a co vzit sebou?zemrel mi 19 letej kamarad. Jakou kytku nebo tak?dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Upřímnou soustrast :(

Někdo radí, ať jděte v normálním oblečení. POKUD NENÍ STANOVENO JINAK, JDĚTE VE SPOLEČENSKÉM A TMAVÉM. Budete jinak za burana. Mohlo by se to dotknout i někoho z jeho rodiny, hlavně prarodičů atd. Něco jiného je pokud je řečeno, že pohřeb bude neformální, nebo že např. policajtovi přijdou na pohřeb kolegové v uniformách, ale jinak je to nevhodné. ASlespoň černé kalhoty a tmavou košili, nebo tmavé triško a svetřík, pokud se vám nechce do obleku.

barun

Žal pozůstalých je tak velký, že vůbec nevnímáte, kdo má co na sobě. Pochybuju i o prarodičích, kteří sledují jestli máte dress code, Melete blbosti.

výtka
Upozornění od sys hejkal 29. 06. 2012 03:58:24
První dvě věty měly smysl. Ta třetí byla zbytečná!
askmenow*

a) nikdy nemelu, jedině kávu

b) znám staré lidi, kteří jsou pod nátlakem smutku velmi citlivý na cokoli a toto by si skutečně vyložili jako neúctu, to, že vy je neznáte, neznamená, že neexistují...

martinaa*

Buď jste velmi mladá a razí te heslo "obleču se, jak chci já", nebo jste ještě moc pohřbů nenavštívila. Je slušnost a úcta k zemřelému přijít vhodně oblečen, pokud nebylo jasně řečeno, že pohřeb bude neformální a v riflích mají přijít všichni. Být to pohřeb z mé rodiny, o lidech v riflích a trikách si budu myslet svoje.

Pro rodinu zesnulého to může být opravdu znakem neslušnosti. A to si pište, že právě prarodiče sledují dresscode nejvíce.

hankauk*
hodnocení

0x

To je smutné... Na pohřeb určitě tmavé oblečení - pokud nemáš oblek. Můžeš koupit jeden květ s černou stužkou. Ev. se kupují dva květy svázané černou stužkou.

lidus*
hodnocení

0x

Smutné, taky mi tento týden zemřel spolužák a i když měl "už" 52 let je to smutné. Tmavé oblečení, kytku stačí 2 květy svázané černou stužkou a mladým, svobodným se dávají květy bílé. Aspoň tak je to zvykem u nás.

ron*
hodnocení

0x

To je mi líto. Nemáte-li oblek, vemte si alespoň slušné kalhoty a košili. Kytička stačí malá, klidně jeden květ - volný i bez vazby.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Něco černého svátečního. Prosím ne rifle. Kalhoty seženeš i v sekáči. Třeba tričko s límečkem, tmavěmodré nebo černé. Nebo oblek , ale tmavý s tmavou vázankou. Košili modrou nebo bílou s tmavou vázankou. Z kytek jsem dávala chryzantény, zelené nebo červenohnědé. Babičce jsem dala sebou knihu.

Je to hodně smutná chvíle. Co se mu stalo? Je hodně mladý na smrť.

hodnocení

Utopil se, dekuji vsem...

frantiseks*
hodnocení

0x

Mě taky už je to celkem dávno dobrý kamarád na pohřeb nějaký tmavý oblek "sváteční". Já sem do kamaráda zainvestoval a u jedné paní sem si nechal udělat věnec z různých květin udělala ho krásně stál asi 1500 Kč k tomu dala mašli "vzpomínáme na tebe" a to sem mu dal. *plac* I po letech na něj vzpomínám a sem tam mu du zapálit svíčku na hřbitov byl to dobrý kamarád znali sme se už od školky.

Uhořel , měl nějaký zkrat na elektrice. Ještě dneska si pamatuju jak jsme mu hasili dům a vytahovali ho už jen bezvládného.

Přeji ať má pohřeb "hezkej"

Františku, přestože je to smutné téma, napsal jsi to moc hezky a citlivě! A udělal jsi to všechno nejlíp, jak to udělat šlo. *palec**plac*Jaga.

Život není, bohužel, vždycky jen to veselé.

stribrnak*

je to smutný co se tvýmu kamarádovi stalo,ale vezmi si na sebe to co měl tvůj kamarád rád a v čem ti samotnýmu je dobře a v čem si ho znal atp,nemusíš vůbec mít nějaké černé šaty atp,

já byl minulý týden na pohřbu strýčkovi a šel jsem jen tak v džínách,ono by mu to určitě nevadilo,protože mě dobře znal a byl by určitě rád,že jsem mu na ten funus přišel jako človět,at mám na sobě to a nebo to

doplněno 28.06.12 16:36:

a kytku nezapomen

barun
hodnocení

0x

Klidně jdi v tom, co nosíš běžně na sobě. Kytku kup, může být i natrhaná na zahrádce nebo na louce a dej mu jí před katafalk, něco k ní napiš. Je od tebe hezké, že se zůčastníš a budeš kondolovat pozůstalým. Věř, že je to potěší a pohladí bolavou dušičku vám všem.

krkovicka*
hodnocení

0x
Kytku z bílou stuhou.Jelikož umřel mladý bude na pohrbu i dveste lidí-kamarádi,sousedi,rodina i ti co ho jen potkávali.Zapomeňte tedy na puget.Pouze dvě malé kytky.Rifle,a klidně i triko tmave barvy k tomu i černé sako.Nebo jen rifle a cernou košili.Nemusíte být oblečený jako pozustaly z rodiny.Budete nejspíš někde vzadu díky malé obřadní síni.Při příchodu polozite kytku na rakev.Pak ke konci budete rodině kondulovat.Buďte silný a udrzte slzy.Rodina bude takhle klidnější.
doplněno 28.06.12 22:04: Jaj hrubky.Omlouvám se.
doplněno 28.06.12 22:12: Ještě doplním že jsem byla na pohrbu 16ti letého a jako třída dávaly věnec.Můžete se domluvit s kamarádama-partou v jakém nadechu by věnec mohl být.Opravdu nikoho nebudete pohorsovat oblečením.Přišel jste a nejste z rodiny.když Řeknete kvetinarce tak vhodnou kytku úvaze.Mladému se dává stuha bílá nebo kremova s černým proužkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]