Nejste přihlášen/a.
Dobry den,vcera mi byly poslany penize z posty na muj ucet,ktery je take 0300,myslite,ze dnes prijdou?Nebo jak to muze dlouho trvat .dekuji
nevím jak je to s účtem u pošty ale já mám reiffeisen a pokud má zasílatel také raiffeisen tak mám peníze do deseti minut...přítel má českou spořitelnu a když mu někdo posílá také z český tak den až dva...těch deset minut je někdy k nezaplacení
Měly by dnes dorazit - clearing probíhá (pošta, resp. PS, není ČSOB - i když se tak jakoby tváří) po půlnoci...
doplněno 28.06.12 10:42:To CocinkaMichalka: PS není ČSOB - pokud tedy v posledních cca dvou letech nedošlo ze zmigrování jejích systémů do jednoho, systémy ´správy účtů´ jsou odděleny, takže převody peněz se řídí stejnými principy, jako převody mezi bankami (clearing). PS je dcerou ČSOB, nikoli jen ´brandem´ pro nějakou kategorii klientů.
Ano, pokud byly peníze Juglans poslány složenkou, trvá převod déle - z dotazu jsem měl ale pocit, byly poslány převodem...
Pošta NENÍ Poštovní spořitelna, ale Poštovní spořitelna JE ČSOB (resp. je to značka ČSOB pro "obyčejné" - retailové klienty).
Pokud je převod ze stejné banky, trvá to pár minut. Ale u složenky je to jinak - složenka je ručně zpracovávána a připsání na účet Poštovní spořitelny trvá cca 2-3 dny.
doplněno 28.06.12 10:11:2-3 dny pracovní
Michalko,myslite to tak,ze je mozne,ze to bylo poslano slozenkou na ucet a to by trvalo 2-3 dny?ja prave nevim jak to posilali,presto ze jsem rikala vlozte mi to na ucet.Ja vim,ze kdyz posilam na stejnou banku prez elektr.bank.,tak je to tam za chvili,ale tohle je mi divne,posilali to pry vcera rano a ja zrovna potrebuji dost penize.Nemam se jak s nimi nyni spojit.
Ano Juglans, přesně tak to myslím, složenka se na poště zaeviduje a pošle "denní zásilkou" do banky, kde to teprve zpracovávají. Proto to trvá tak dlouho. Jinak přes elektronické bankovnictví je to samozřejmě hned.
Existuje přímo "vkladový" doklad ke konkrétnímu účtu. Nevím ale, jak je to u Vašeho konkrétního účtu zpoplatněno, poplatek by se strhnul Vám a nikoli "odesilateli". Nevybavím si teď ale kód toho tiskopisu...
Vklad Maxkartou v tomto případě taky nepřipadá v úvahu.
Překvapuje mě, že v dnešní době ještě lidi posílají peníze složenkou, když v ELB je to na "tři kliky".
Teď už to ale asi nevyřešíme... Taky záleží na tom, kdy tu složenku podali, banka (ČSOB) přijímá platby pouze do 19 hod., pokud podali po této hodině, zaúčtuje se to, jako by to poslali až další den. Asi vám nezbyde nic jiného, než čekat...
doplněno 28.06.12 12:45:Teď jsem se dočetla, že včera ráno... Takže by to mělo přijít s největší pravděpodobností ZÍTRA.
Michalko,kazdopadne dekuji,stale cekam,dnes je patek,tak m´budu nastvana prez vikend pokud neprijdou.V horsi variante by bylo,kdyby spletli c.uctu,uz i na to jsem pomyslela.ono je to slozitejsi,penize jsou od syna,ale nema cas,tak poveril pry spolehliveho kamarad,aby to sel poslat,takze trnu hruzou.Ja bych az tolik neduverovala,je to dost penez..DEkuji
Juglans, omlouvám se moc za podezřívání, ale není možné, že by Vám syn zalhal? Řekl Vám, že nemá čas a že pověřil kamaráda...Ale myslíte dá se mu opravdu věřit? Abyste nečekala, nebyla nervozní a nakonec se nedozvěděla, že peníze syn neposlal a Vy jste s nimi počítala. Jen mne to tak napadlo z Vašeho dodatku a opravdu nechci nijak ubližovat...Asi bych pořádně vyzpovídala syna v této záležitosti...Máte to neustále všechno ne moc jednoduché, viďte?
Tak to jsem moc ráda za Vás, Juglans. Vím, jak moc by Vám ty penízky chyběly.
Do jednoho pracovního dne. Jeden den je splatnost a druhý den je musíte mít na účtě. Banky ze zákona nesmí déle finanční prostředky zadržovat. Vyzkoušená praxe.
doplněno 28.06.12 12:36:Předpokladám,že jde o bankovní převod.
Doufejme ze to tak je,taky bych myslela,ze by melo prijit,ale vetsinou mi vsechno chodi kolem 10 dopoledne,np muze se stat vyjimka.
ja prave nevim,posilali z posty do 0300.snad to neposilali slozenkou do banky.Chtela jsem aby to poslali rovnou na ucet.Ze by je na poste neupozornili,kdyz je to do stejne banky,jak to maji provest?Jedna se o mlade nezkusene lidi.
uvidim,kdyz to neprijde do uterka,budu mit jasno ze synuv kamarad bud spletl c.uctu,nebo si penize nechal.Syn se neozyva,asi s nim jeste nemluvil,takze zatim jsem v napeti,jestli neprijdem o 9000kc
V rámci jedné banky musí byt peníze připsány ten samý pracovní den. Za předpokladu, že bude příkaz k úhradě odeslán včas.
Konkrétně: Peníze, které pošlete příkazem přes některý z kanálů přímého bankovnictví, se na účtu ve stejné bance ocitnou ještě týž pracovní den. Pokud je tedy pošlete ve středu, budou připsané na účtu rovněž ve středu. U papírových příkazů k úhradě platí, že budou zpracovány ještě týž den, pokud je podáte do určité hodiny, které si stanoví každá banka.
Do jiné banky peníze dorazí do konce dalšího pracovního dne.
Alepoň takové jsou zákonné lhůty.
KONECNE prislo.Opravdu svete div se,ale penize putovaly od stredy ,od rana,do dnesniho rana 9:00 v pondeli.Uz mne napadaly ruzne veci.DEkuji vsem odpovidajicim.
No, hlavně že dorazily!
Bohužel některé banky z "ekonomických" důvodů platby záměrně pozdržují, již se to zde také řešilo. Ale tři pracovní dny, to je opravdu hrůza...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.