Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
Momentálně jsem dodělal pomaturitní kurz angličtiny a do začátku září jsem ve statusu studenta. Nedávno mi umřel otec a začal jsem pobírat sirotčí důchod. Dohodl jsem si brigádu jako úkolovou DPP(dohoda o provedeni práce), kde jsem 3 týden a budu brzo končit. Momentálně plánuju brigádu do další firmy na DPP na dobu 2 měsíců a tak by mě zajímalo jestli je to nějak omezené, abych neztratil sirotčí důchod tak abych si vydělal co nejvíc. Je mi jasné, že bych neměl překročit 300 hod za rok. Ještě jsem si našel nejaký limit 10 tisíc měsíčně, ale nevim jestli čístého nebo hrubého. Na co si mám kromě těch 300 hod na rok dat pozor? Je mi jasné, že nesmím začít žádnou práci na plný úvazek, abych zůstal ve statusu studenta.
Děkuji za pomoc. S pozdravem Marek G.
300 hodin za rok se vztahuje na jednoho zaměstnavatele. Pro 2 zaměstnavatele můžete odpracovat 600 hodin v kalendářním roce.
Status studenta budete mít, pokud nebudete zaměstnán po celý měsíc (např. od 1. 7. do 30. 7. a od 1. 8. do 30. 8.). Sjednáte-li DPP na dobu od 1. 7. do 31. 8. a bude-li odměna 10.000 či více Kč, ztratíte status studenta. Z odměny 10.000 Kč se již odvádí sociální a zdravotní pojištění.
Na DPP můžete pracovat v rozsahu až 40 hodin týdně, rozhodující je výše odměny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.