Nejste přihlášen/a.
Se žárlivostí nemám moc zkučeností, ale situace je asi taková. Chodím na jednu brigádu. Z části tam tomu šéfuji. Jeden víkend mi naložili do auta takovou - no celkem i pěknou slečnu. Mě se ale nijak nelíbila. Byla celkem vulgární, na můj vkus popíjela večer až moc alkoholu a hlavně je kuřačka. Víkend si tedy odpracovala, dostala zaplaceno. Další víken jela taky, ale dopravila se na místo sama. Lépe řečeno - přijela autem se svou matkou a přítelem. Její matku letmo znám, ale v okamžiku jejich příjezdu jsem měl dost práce a viděl je jen zdaleka, takže jsme se navzájem nijak nepředstavili. Ona šla opět pracovat a její přítel s její matkou šli někam na výlet. Večer jsem odjížděl na pár hodin na schůzku - takže jsem se s nimi akorát minul - jen jsem je potkal při odjezdu, tak jsem zvedl ruku a jako že mávnul. Reakce se však nekonala. Po mém příjezdu v noci byli už všichni u ohně v mírné náladě způsobené alkoholem. Takže mě nikdo moc nevnímal. Ta holka šla s přítelem spát do nějaké chatičky, další lidi šli taky spát a pár nás tam u ohně zůstalo a povídali jsme dál. Slečna se najednou pěkně nasr...ě vrátila s tím, že u něho (přítele) spát nebude. Že se pohádali, on jí poslal do pí...i a řekl:" ať si jde za jiným" Ten člověk mi je celkem sympatický, řekl to asi vlivem podnapilosti. Druhý den jsme začali všichni makat. Myslel jsem si, že přítel a matka zase někam vyrazí, ale nic se nekonalo - chtěli pracovat také. Strávili jsme tedy na jednom pracovišti celý den a až tam mi došlo, že tím "někým jiným" jsem byl zřejmě myšlen já. Usuzuji, tak díky tomu, že věkově a vztahově se nikdo jiný nenabízel a můj vztah s jejím přítelem byl na bodu 0. Nijak jsme se spolu nebavili, spíše se navzájem vyhýbali. Pak jsem se všech zeptal, jestli někdo něco nechce v obchodě, že si jdu pro pití. A všichni mi řekli, že už tam šel slečny přítel, a že se jich všech taky ptal, tak si u něj objednali. Mě se samozřejmě na nic neptal.
Důvod proč to řeším je ten, že je dosti možné, že se tento víkend bude možná opakovat (nevím jestli tam bude), ale jak jsem už psal - zdá se mi jako normální sympatický člověk, a tyto vztahy mezi námi mi jsou dost nepříjemné. Sice mám podezření na žárlivost, ale nemám odvahu k němu jen tak přijít a říct mu pravdu na rovinu. Spíše mě napadlo, že by bylo dobré před ním nějak telefonovat se svou (mou) přítelkyní, tak aby pochopil, že se mezi ně nemám v úmyslu montovat. Navíc kdykoli jde kolem slečny, mám pocit, že jí až nadměrně a úmyslně před mýma očima sahá na pozadí a poředí. Jestli mě chce tímhle odradit a dát najevo, že je zadaná? Nevím.
Jak se tento víkend zachovat, tak abychom si to mohli večer všichni užít. Tentokrát asi nebudu nikam odjíždět, takže tam budem spolu popíjet, takže bych byl nerad aby tam vyplouvali na povrch nějaké nesmyly. Rád bych to do večera nějak urovnal.
JAK?
No nevim, rozmluvu se žárlivcem bych nenakusoval. Držte se od ní dál, nezavdávejte příčinu a buďte rád že jenom žárlí. Až se nedej bože dovtípí jaká je skutečnost bude uraženej. To je horší.
Naprostý souhlas. Člověk, který na veřejnosti osahává přítelkyni, aby upevnil svou pozici, je až úsměvně primitivní. A pokoušet se s ním domluvit situaci jen zhorší. Jedinou možností je podle mě přistoupit na jeho hru a dát mu podobně primitivním způsobem najevo, že vyhrál - od holky se držet dál a vůči němu udělat nějaké ponížené gesto.
Ta Vaše brigáda bude spíš asi nějaký pořádný lunapark, nebo bleší cirkus. Nikdy jsem totiž neslyšela o brigádě, kdy se ve dne maká a večer se popíjí a různě baví u ohně. Já po brigádě sotva tělo táhla a mazala jsem domů se zregenerovat.
Navíc, jak jste zmínil - trochu tam tomu šéfujete. Proto jistě můžete sám vybírat své spolupracovníky. Tak tu slečnu příště na brigádu neberte, máte už plno a má smůlu. Ať si najde něco jiného.
Také se mi zdá divné, když slečna přijede pracovat a přitáhne tam s ní její přítel a matka, kteří tam nedělají. A tak tam nemají co dělat. V žádné mé práci neexistovalo, že by tam přišel nějaký příbuzný. Jak říkám, asi tam bude pěkný binec, kde každý, i nezaměstnaný může všechno a oni toho vesele využívají.
Udělejte si tam pořádek, přístup jen zaměstnancům, jejich pečlivější výběr a uvidíte, že se vztahy zlepší. Děláte si to sám svou benevolencí. Pokud tam opravdu máte nějaké pravomoci, jak píšete, využijte jich a bude po problémech. Jaga.
Jedná se o stavbu soukromého RD. Investor je můj kamarád. Já mu tam dělám st. dozor (díky svému vzdělání). Příjímat o vyhazovat zaměstnance nemohu. Pouze je řídím, říkám co mají a nemají dělat a někdy je i vyplácím. Stavba je 100 km od našeho byliště proto tam víkendy přespáváme ve spacácích v chatce, autě, na pergole.
Zdravím, Lage. Pokud si myslíte, že na Vás žárlí jiný muž, pak je to jeho problém. Některým lidem věci prostě nevysvětlíte a čím víc se je budete snažit druhému vymlouvat, tím to bude horší. Takže já být Vámi, až přijde příhodná chvíle, začnu mluvit o svém děvčeti (nikdo nemusí vědět, že třeba žádné nemáte). Můžete prohodit něco ve smyslu, že s Vámi chtěla jet také, ale že jste jí to rozmluvil, protože byste se jí nemohl věnovat tolik, jak si zaslouží. A že by Vás zbytečně rozptylovala od práce, protože když je Vám na blízku, tak nejste schopný myslet na nic jiného...To by mohlo zabrat. Ale jinak se vyhněte jakékoliv debatě s tím mužem o té ženě. Prostě Vás nezajímá a hotovo. Přeji, ať to proběhne v klidu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.